07:14:03 14.06.2024
Stiri

România, promotor activ al celui de-al doilea pachet de listări în cadrul regimului de sancțiuni privind destabilizarea R. Moldova

Actualitate 22.02.2024 17:16 Vizualizări897 Autor: Ziarul National
România, promotor activ al celui de-al doilea pachet de listări în cadrul regimului de sancțiuni privind destabilizarea R. Moldova


Ministrul Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, a salutat adoptarea celui de-al doilea pachet de listări în cadrul regimului de sancțiuni privind destabilizarea Republicii Moldova, potrivit unui mesaj pe X.

Potrivit acesteia, România a fost „un promotor activ al acestui nou pachet care confirmă sprijinul ferm și constant al Uniunii Europene pentru stabilitatea Republicii Moldova și pentru depășirea provocărilor complexe”.

Totodată, șefa diplomației române afirma, în marja Consiliului Afaceri Externe, care a avut loc luni, 19 februarie, la Bruxelles, că pachetul menționat a fost obținut pe marginea unor noi propuneri ale României.

Consiliul European a impus sancțiuni împotriva a încă șase persoane și o organizație responsabile de acțiuni îndreptate spre destabilizarea, subminarea și amenințarea suveranității și independenței R. Moldova. Este vorba de persoane din anturajul fugarului Ilan Șor, inclusiv Alina Corșicova, Dumitru Chitoroagă, Maria Albot și Victor Petrov. Totodată, pe listă se regăsește și Chiril Guzun, fondatorul și președintele organizației „Scutul Poporului”. De asemenea, este sancționat și Dmitri Miliutin, șeful adjunct al Departamentului de Informații Operaționale al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, responsabil pentru operațiunile secrete ale Kremlinului în R. Moldova, în special în Transnistria, începând cu 2016.

Citește și: DOC // Uniunea Europeană a impus SANCȚIUNI pentru încă șase persoane din R. Moldova, care ar fi implicate în DESTABILIZĂRI. LISTA cuprinde persoane din anturajul lui Ilan Șor

În conformitate cu decizia Consiliului, activele acestora în UE vor fi înghețate, iar persoanelor le va fi interzisă intrarea și călătoria pe teritoriul blocului comunitar.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md