00:44:01 15.06.2024
Stiri

România va institui un regim separat de SANCȚIUNI împotriva celor care vor să destabilizeze R. Moldova

Actualitate 12.06.2023 16:59 Vizualizări1733 Autor: Ziarul National
România va institui un regim separat de SANCȚIUNI împotriva celor care vor să destabilizeze R. Moldova


Guvernul de la București urmează să instituie un regim separat de sancțiuni împotriva celor care vor să destabilizeze R. Moldova, a declarat astăzi spicherul Parlamentului, Igor Grosu, după o întrevedere cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc.

Citește și: UE sancționează cinci persoane, inclusiv pe Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. Regimul de sancțiuni a fost creat la propunerea României, pentru a contracara acțiunile de destabilizare a R. Moldova

„Apreciem mult propunerea României de a fi instituit un regim separat de sancțiuni pentru cei care vor să destabilizeze situația în R. Moldova, propunere care deja a fost aprobată de Uniunea Europeană”, a menționat Grosu.

Citește și: SANCȚIUNI // SUA au inclus în LISTA NEAGRĂ șapte persoane care au legătură cu serviciile secrete rusești și s-au implicat în acțiuni de destabilizare a situației din R. Moldova. Popescu: „Pas important pentru asigurarea păcii în R. Moldova”

Totodată, spicherul Grosu a mulțumit autorităților din România pentru sprijinul continuu și neîncetat acordat republicii noastre.

„Am menționat faptul că Parlamentul R. Moldova a ratificat cele trei acorduri semnate cu Guvernul României, care se vor materializa în modernizarea a trei poduri dintre Moldova și România. Construim legături la propriu cu România, dovadă fiind și noul punct de trecere a frontierei, Leova-Bumbăta, primul pod cu România construit de la independența Republicii Moldova.

Citește și: Controversatul Veaceslav Platon se implică în POLITICĂ, după ce a fost inclus în lista de SANCȚIUNI de Canada. Fugarul aduce învinuiri premierului Trudeau, dar și președintei Sandu


Continuăm să contăm pe sprijinul României, a cărei voce ne ghidează și ne susține în parcursul nostru european. La rândul nostru, acționăm cu determinare pentru a face reforme palpabile pentru cetățeni, pentru că asta înseamnă de fapt europenizarea țării. Am asigurat-o pe doamna Pauliuc de deschiderea Parlamentului R. Moldova și a republicii noastre de a colabora strâns în continuare, ca să putem oferi cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului proiecte bune și siguranță în spațiul european”, a conchis Igor Grosu.

Citește și: Veaceslav Platon, în LISTA SANCȚIUNILOR impuse de Canada. Guvernul de la Ottawa susține că „oligarhii” Plahotniuc, Șor și Platon au legături cu Rusia și încearcă să destabilizeze R. Moldova

De menționat că Uniunea Europeană, SUA, Marea Britanie, Canada și Norvegia au instituit sancțiuni împotriva unor persoane, inclusiv Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, care întreprind acțiuni menite să destabilizeze R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md