17:06:59 24.01.2021
 
Stiri

Cazul Filat revine în PRIM-PLAN. Plângerile sale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) vor fi examinate în mod PRIORITAR

Politică 14.01.2019 09:10 Vizualizări9330 Autor: Ziarul National
Cazul Filat revine în PRIM-PLAN. Plângerile sale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) vor fi examinate în mod PRIORITAR


Plângerile fostului premier Vlad Filat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) vor fi examinate în mod prioritar. Despre acest lucru a anunțat avocatul fostului lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Victor Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, pe 9 ianuarie 2019, președintele Secțiunii II de la CtEDO l-a informat despre faptul că a acceptat solicitarea depusă și a decis examinarea ambelor cereri în mod prioritar.

La examinarea cererilor, Curtea va lua în considerație importanța și urgența problemelor invocate de reclamanți.

Ex-deputatul Vlad Filat a fost reținut în clădirea Parlamentului R. Moldova la 15 octombrie 2015, contrar normelor prevăzute de legislație, spune avocatul.

În opinia acestuia, a urmat o execuție publică, care a avut ca finalitate aplicarea unei pedepse cu închisoarea în cadrul unui proces de judecată, pe care organismele internaționale l-au apreciat drept „proces motivat politic” și „justiție selectivă”.

„Sentința lui Vlad Filat nu s-a bazat pe probe obiective, condamnarea acestuia la închisoare a avut ca temei, fie declarațiile unor persoane aflate sub presiunea dosarelor penale, fie riscul condamnării acestora. În acest sens, Vladimir Filat a depus două cereri la Curtea europeană a drepturilor omului în care a invocat încălcarea mai multor drepturi protejate de Convenția europeană, printre care dreptul la libertate și siguranță, condițiile de detenție, dreptul la un proces echitabil, lipsirea de mandatul de deputat înainte de decizia Curții Supreme de Justiție, caracterul politic al dosarului penal în privința sa”, punctează Munteanu.

Fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, a epuizat, la finele anului 2017, toate căile de atac naționale, după ce Curtea Suprema de Justiție a respins recursul în anulare declarat de avocații săi, declarându-l inadmisibil.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Alexei 14.01.2019 11:00

Vedeți mai jos convorbirile telefonice dintre Filat și Shor, dacă nu credeți că acest bandit a furat miliardul https://www.youtube.com/watch?v=EU9johBOJFE&t=44s

Alexei 14.01.2019 11:03

La PAS e sarbatoare si rasuna muzica, Maia cu Nastase, doresc sa readuca pe Topa si Filat la putere

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md