04:35:39 14.06.2024
Stiri

Bal medieval la DRACULA Festival

Reportaj 21.04.2015 17:26 Vizualizări2966 Autor: Ziarul National
Bal medieval la DRACULA Festival sursa: ziarulring.ro


În perioada 2-3 mai, la Castelul Corvinilor, din Hunedoara, va avea loc Dracula Festival, în cadrul căruia au loc simulări de lupte între cavaleri, concursuri şi un bal medieval. Festivalul va îmbina mitul cu realitatea într-o atmosferă medievală, presărată cu istorie şi legende prezentate într-o antiteză inedită: viaţa marelui domnitor Vlad Ţepeş, cunoscut drept Vlad Dracul, şi legenda lui Dracula. „În prima zi a festivalului, turiştii vor afla povestea celebrului personaj spusă de Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, creatorul lui Dracula. Dacre Stoker este autorul bestsellerului «Dracula, mortul viu», care se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker. Cartea este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului-cult «Dracula», în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Bram Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror", a declarat organizatorul Dracula Festival 2015, Alexandru Valentin Teodorov.

Premiera documentarului-artistic „Istorii despre Vlad Voievod Dracul”

După lansarea cărţii, festivalul va continua cu o piesă de teatru medieval, un concert de muzică clasică, precum şi cu alte momente artistice.

Un film cu iz de basm, cu tătari şi turci, cu lupi şi şoimi, cu zimbri, cu prunci înălţaţi la ceruri înainte de vreme, cu trădări şi oameni curajoşi peste măsură, un film care spune povestea unui moment esenţial în istoria Europei.

„Istorii despre Vlad Voievod Dracul” se dovedeşte a fi o altă modalitate de a spune un adevăr istoric bine documentat şi uneori surprinzător. Filmul este scris şi produs de Vasile Lupaşc, după nuvela „Prin iadul tătarilor”.

Echitaţie, tir cu arcul, lecţii de spadă

Prima zi se va încheia cu un bal medieval, concerte de vioară şi fachiri, unde ţinuta medievală este obligatorie. „Pentru a intra mai mult în atmosfera vremurilor de altădată, în cea de-a doua zi a festivalului se vor organiza turniruri şi concursuri medievale, echitaţie, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă. La festival se vor aduna familii cu sânge regal, distinşi nobili, cei mai bravi cavaleri şi cele mai frumoase domniţe. Zvonurile spun deja că va fi cel mai mare festival din regat", a afirmat Alexandru Valentin Teodorov.

Important monument de arhitectură gotică din România, Castelul Corvinilor din Hunedoara, gazda evenimentelor, este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România şi a fost inclus, pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor, între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite de la turiştii care l-au vizitat.

Castelul Corvinilor a fost inclus şi în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Sursa: ziarulring.ro


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md