05:47:12 14.06.2024
Stiri

FOTO // Festival excepțional în Portugalia. Moldovenii au pus stăpânire pe piața din centrul Lisabonei

Moldovenii în lume 21.04.2015 15:28 Vizualizări3452 Autor: Stela Mihailovici
FOTO // Festival excepțional în Portugalia. Moldovenii au pus stăpânire pe piața din centrul Lisabonei


Diaspora moldovenească din Portugalia a organizat în acest weekend un festival de excepție în Lisabona dedicat sărbătorilor pascale. Moldovenii au ocupat Piaţa Martim Moniz din centrul orașului, unde au răsunat cântece populare, s-a dansat moldovenește, s-au făcut defilări de port traditional și s-a mâncat cozonac pregătit după rețetele bunicilor.

Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori” din Lisabona, cu sprijinul Biroului Relaţii cu Diaspora şi Ministerului Culturii din R. Moldova, a organizat cea de-a doua ediție a Festivalului Ouălor Încondeiate. Iscusita meşteriţă Angela Don, venită special pentru acest eveniment din localitatea Lalova, Rezina, a prezentat un master-class de ornamentare a ouălor pascale. Meșterița i-a inițiat în arta încondeierii pe mai mulți turiști din India și Japonia.

Gospodinele ansamblurilor „Mioriţa” și „Busuioc” şi Ligii femeilor din Almada au adus la sărbătoare cozonac şi alte produse de patiserie pregătite după rețete moldovenești și i-au servit pe toți doritorii.

„Am doar un singur regret: nu putem să-i ajutăm cu nimic pe străinii care nu au avut posibilitatea să participe la un eveniment cultural senin, luminos, cu multă împăcare şi creativitate. Îi sfătuim, totuşi, să nu se descurajeze: de la sud la nord şi de la est la vest, comunitatea moldovenească din Portugalia are ambiţia să demonstreze că dispune de un potenţial creator inepuizabil şi poate organiza evenimente inedite anul împrejur”, a scris ambasadorul R. Moldova în Portugalia, Valeriu Turea, pe contul său de Facebook, atașând mai multe poze de la eveniment.Stiri relevante
11.06.2016 08:00 1930 GUSTOS // Paste cu măsline

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md