09:06:42 04.07.2020
 
Stiri

„POLOBOCUL de AUR" // Încă un FESTIVAL în R. Moldova. VEZI când va fi sărbătorit

Social 05.03.2015 11:46 Vizualizări2383 Autor: Galina Munteanu
 „POLOBOCUL de AUR


Camera de Comerț și Industrie va organiza, începând cu acest an, Festivalul vinului artizanal, al tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare conexe, cu denumirea „Polobocul de aur”.

Acesta se va desfășura anual în a doua sâmbătă și duminică după sărbătorile de Paști, iar locația va fi aleasă după proveniența celor mai bune vinuri artizanale din cadrul concursului anului precedent.

Decizia de a înmâna premiile concursului „Polobocul de aur”, aflat la a XII-a ediție, în cadrul Festivalului vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare conexe a fost luată miercuri, de Biroul executiv al Camerei de Comerț și Industrie, care a aprobat Conceptul Festivalului, Regulamentul Concursului și structura comitetului organizatoric, dând startul pregătirilor pentru desfășurărea Festivalului din acest an.

Prin acest festival, organizatorii își propun să popularizeze vinul artizanal, tradiţiile naţionale de fabricare a acestuia şi produselor gastronomice autohtone, promovarea culturii de producere și consum etc.

În cadrul Festivalului vor fi expuse vinurile participanților înscriși la concursul Polobocul de aur”, iar vizitatorii vor avea ocazia să desemneze, prin degustare, cel mai bun vin la categoria „Preferința consumatorilor”. De asemenea, la eveniment vor fi înmânate premiile pentru cei mai buni producători, care vor fi selectați de către un juriu profesionist, condus de șeful Catedrei de enologie a Universității Tehnice, Anatol Balanuța.

Amintim că, anterior, premiile concursului „Polobocul de aur”, câte un poloboc de 120 de litri, erau înmânate în cadrul Zilei Naționale a Vinului. Anual, la concurs participă în jur de 500 de producători de vin artizanal, fiind desemnați până acum 135 de învingători din 7 500 de participanți în cadrul celor 12 ediții precedente.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md