„POLOBOCUL de AUR" // Încă un FESTIVAL în R. Moldova. VEZI când va fi sărbătorit
Camera de Comerț și Industrie va organiza, începând cu acest an, Festivalul vinului artizanal, al tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare conexe, cu denumirea „Polobocul de aur”.
Acesta se va desfășura anual în a doua sâmbătă și duminică după sărbătorile de Paști, iar locația va fi aleasă după proveniența celor mai bune vinuri artizanale din cadrul concursului anului precedent.
Decizia de a înmâna premiile concursului „Polobocul de aur”, aflat la a XII-a ediție, în cadrul Festivalului vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare conexe a fost luată miercuri, de Biroul executiv al Camerei de Comerț și Industrie, care a aprobat Conceptul Festivalului, Regulamentul Concursului și structura comitetului organizatoric, dând startul pregătirilor pentru desfășurărea Festivalului din acest an.
Prin acest festival, organizatorii își propun să popularizeze vinul artizanal, tradiţiile naţionale de fabricare a acestuia şi produselor gastronomice autohtone, promovarea culturii de producere și consum etc.
În cadrul Festivalului vor fi expuse vinurile participanților înscriși la concursul „Polobocul de aur”, iar vizitatorii vor avea ocazia să desemneze, prin degustare, cel mai bun vin la categoria „Preferința consumatorilor”. De asemenea, la eveniment vor fi înmânate premiile pentru cei mai buni producători, care vor fi selectați de către un juriu profesionist, condus de șeful Catedrei de enologie a Universității Tehnice, Anatol Balanuța.
Amintim că, anterior, premiile concursului „Polobocul de aur”, câte un poloboc de 120 de litri, erau înmânate în cadrul Zilei Naționale a Vinului. Anual, la concurs participă în jur de 500 de producători de vin artizanal, fiind desemnați până acum 135 de învingători din 7 500 de participanți în cadrul celor 12 ediții precedente.
OFICIAL // Mai puțini pensionari și pensii mai mari în 2024: Câte persoane își încasează pensiile peste hotare
VIDEO // A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al echipei Steaua București: Momentul în care a devenit „eroul de la Sevilla”
Nouă angajați ai Întreprinderii pentru Silvicultură Chișinău riscă până la 12 ani de pușcărie pentru că au furat lemne: Nu raportau întreaga cantitate de masă lemnoasă recoltată din fondul forestier