21:44:22 06.12.2022
Stiri

Ana Guțu vorbește despre OFERTA făcută de PLDM și cum acvila PLR a devenit o „MÂRȚOAGĂ mioritică”

Electorala 2014 05.11.2014 16:24 Vizualizări3432 Autor: Ziarul National
Ana Guțu vorbește despre OFERTA făcută de PLDM și cum acvila PLR a devenit o „MÂRȚOAGĂ mioritică”


Deputatul liberal-reformator Ana Guțu consideră că „încă actualii săi colegi de partid” nu au nicio șansă să acceadă în Parlament, deoarece conducerea formațiunii nu a întreprins nimic în anul 2014, dar „l-a tot așteptat pe Godot”, adică pe fostul premier Ion Sturza.

„Ascensiunea acvilei PLR, care a devenit o mârțoagă mioritică ce își propune să lupte cu oligarhii, a durat exact până la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius din noiembrie 2013. Ulterior, toată activitatea s-a redus la… așteptarea lui Godot, adică a lui Ion Sturza. Istoria cu venirea lui Ion Sturza este una trasă la indigo cu piesa lui Samuel Beckett, eminent exponent al teatrului absurdului. Pentru PLR, așteptarea lui Ion Sturza a fost letală. Între timp, a fost respinsă orice idee de organizare a unui congres extraordinar pentru demiterea actualei conduceri PLR și alegerea unei conduceri noi, s-a tărăgănat timpul pentru întrunirea primului consiliu republican PLR pentru a decide strategia de campanie, în sfârșit, a fost respinsă oferta PLDM de a merge împreună în alegeri”, a scris Ana Guțu pe blogul său.

Potrivit Anei Guțu, care spune că îi aparține ideea ca PLR să aibă drept simbol acvila, vulturul PLR demult nu mai este vultur. „Din PLR a plecat seva generatoare de idei, de energii creative – cei mai activi și notorii membri au părăsit echipa PLR, partid care după 30 noiembrie va dispărea de pe firmamentul politic al R. Moldova. În PLR nu mai e nici urmă de liberalism, de democrație de partid, de pluralism de opinii, de meritocrație și profesionalism. Păcat de simbolul PLR, acvila, care se mai întrezărește palid pe panourile publicitare. Degeaba, căci a dispărut și mesajul pro-românesc, și mesajul pro-european, și mesajul pro-NATO!”, a mai scris deputatul

Sursa citată este îngrijorată că R. Moldova riscă să vireze în altă parte după alegerile din 30 noiembrie. „Apar partide populiste neo-fasciste pro-putiniste, separatiste, iar partidul care prin votul din 30 mai 2013 a contribuit la continuitatea parcursului european și-a pus obrăzar și s-a raliat țipălăilor nihiliști, poposiți pe bani rusești pentru a îngenunchea R. Moldova”, susține Ana Guțu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md