05:17:13 08.12.2021
Stiri

Ana Guțu EXPLICĂ de ce basarabenii trebuie să VOTEZE pentru echipa PMP la alegerile parlamentare: „Unele partide politice încearcă să-și adjudece unele VICTORII care nu le aparțin”

Actualitate 30.11.2020 14:59 Vizualizări999 Autor: Ziarul National
Ana Guțu EXPLICĂ de ce basarabenii trebuie să VOTEZE pentru echipa PMP la alegerile parlamentare: „Unele partide politice încearcă să-și adjudece unele VICTORII care nu le aparțin” Captură privesc.eu


Șefa Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din Guvernul României, Ana Guțu, îndeamnă basarabenii cu cetățenie română să iasă în număr mare la alegerile parlamentare de pe 5 și 6 decembrie curent și să opteze pentru candidații Partidului Mișcarea Populară (PMP), formațiune care „s-a preocupat cel mai mult de soarta și bunăstarea cetățenilor din R. Moldova”.

„Votul de sâmbătă și duminică este un vot dat unui partid care s-a preocupat cel mai mult de cetățenii R. Moldova, de soarta lor, de bunăstarea lor, începând cu fondarea Autorității Naționale pentru Cetățenie. Autoritatea a fost fondată acum zece ani, la inițiativa președintelui Traian Băsescu. Astăzi, un milion din populația R. Moldova a obținut cetățenia României. Majoritatea acestor cetățeni are posibilitatea de a munci legal peste hotarele R. Moldova, în condițiile lipsei locurilor de muncă aici, acasă. E o posibilitate pentru ei ca să-și susțină familiile, dar și economia R. Moldova, ținând cont de remitențe.

În 2010, Traian Băsescu a încheiat un acord de parteneriat strategic cu R. Moldova. În acești zece ani, dar nu numai, România a susținut permanent R. Moldova și cetățenii săi. Datorită acestui parteneriat strategic, în R. Moldova au venit finanțări nerambursabile. Crearea DRRM a constituit o recunoaștere instituțională pe care România o acordă acestui parteneriat strategic. În acest an am reușit să punem pe picioare departamentul și să finanțăm proiecte majore pentru R. Moldova, proiecte ce țin de sprijinirea presei de limbă română, care este puțină și se află într-o situație precară. Nu a fost posibil să susținem proiecte de mobilitate academică din cauza pandemiei, dar am lansat mai multe platforme care fortifică imaginea și rolul României în sprijinirea cetățenilor R. Moldova. Pe o hartă interactivă veți descoperi cât de vast și mare e acest sprijin necondiționat al României pentru R. Moldova”, a precizat Ana Guțu, candidată a PMP la funcția de senator în județul Vrancea, în cadrul unui briefing de presă.

Sursa citată a adăugat că R. Moldova este un stat în derivă identitară, iar alegerile de pe 5 și 6 decembrie reprezintă o șansă pentru basarabeni.

„Pașaportul românesc nu este doar un permis de trecere a frontierei și integrare în UE și statele nord-americane. E un document care ne obligă pe toți la responsabilitate. Este bine ca românii din R. Moldova să nu confunde atitudinile sporadice sau atitudinile înșelătoare ale unor partide politice, care vin aici din când în când și care încearcă să-și adjudece unele victorii care nu le aparțin de drept. Cetățenii R. Moldova cu cetățenie română trebuie să intre în cabina de vot și să-și demonstreze opțiunea în favoarea acelui partid, care de la sursă și până în prezent, în frunte cu Traian Băsescu, s-a preocupat mereu de noi, cei de aici din R. Moldova. Vă invit să votați fără ezitate pentru echipa PMP, care are cei mai mulți originari de aici, din R. Moldova”, a conchis Ana Guțu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Miticu Mitica 30.11.2020 20:50

Asa este. Nu sunt unionistn, dar la o analiza mai atenta partidul acesta reprezinta cel mai bine moldovenii in Ro si UE. Socialistii sunt unelte ale Moscovei si acolo si raspund comenzilor de acolo. Partidul lui Victor Ponta care s-a inhaitat stiti voi cu ce delapidatori. PNLul drept promoveaza cetatenii romani de alte origini dar este prea rezervat in promovarea moldovenilor, si in speta nu prea a facut mare lucru pentru ei. UDMR daca aproape milionul de moldoveni ce voteaza in Ro chiar daca voteaza numai in alb, atunci UDMR nu mai ajunge la pragul electoral care este la limita. Deci clar PMPul ramane din nefericire SINGURA optiune, pentru ca hai sa nu fim naivi, trebuie sa ne vedem interesele, avem si noi specificitatea noastra si de ce nu daca putem sa stralucim si in politica in Ro si UE de ce sa nu o facem.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md