12:28:36 29.11.2022
Stiri

Liberal-reformatorii la Congresul ALDE România: „E o platformă politică de APROPIERE a celor două state românești până la reîntregirea lor definitivă”

Știri 25.04.2017 14:15 Vizualizări1449 Autor: Ziarul National
Liberal-reformatorii la Congresul ALDE România: „E o platformă politică de APROPIERE a celor două state românești până la reîntregirea lor definitivă”


Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales în calitate de președinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din România, în cadrul Congresului de sâmbătă, 22 aprilie. În calitate de invitați din R. Moldova au participat Ion Hadârcă, senator ALDE, și președinte PLR, Oleg Bodrug, co-președinte PLR, Tatiana Potâng, vicepreședinte, Valeriu Saharneanu și Veaceslav Bulat, membri ai Biroului PLR, se arartă într-un comunicat de presă al formațiunii.

În debutul Congresul, care a avut loc la Palatul Parlamentului, oaspeții au avut ocazia să vină cu un cuvânt de salut. Astfel, fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a ținut să sublinieze în discursul său că a venit să salute Congresul ALDE din sentimentul de înaltă apreciere pe care îl are pentru liderul acestui partid, pentru poziția lui intransigentă în ceea ce el a numit „menținerea României în echilibrul statului de drept”, dar și pentru devotamentul față de cauza liberală a marilor predecesori lăsată de ei moștenire spre binele și prosperarea României.

Vicepreședintele PLR, Tatiana Potâng, a prezentat de la tribuna Congresului salutul delegației liberal-reformatorilor din R. Moldova. Vicepreședinta a menționat colaborarea foarte bună care există între cele două partide, caracterul inedit al acestei colaborări îndreptat să creeze o platformă politică a apropierii din ce în ce mai consistente a celor două state românești până la reîntregirea lor definitivă, beneficiind de spațiul european favorabil unor asemenea soluții istorice.

„Înainte de procedura de alegere a președintelui și a organelor partidului, delegații la Congres au manifestat un viu interes pentru rezoluțiile propuse spre dezbatere și aprobare. Conținutul lor novator a fost remarcat de opinia publică în ajunul Congresului și au vizat domeniile culturii politice a libertății, ale demnității naționale în contextul integrator european și mondial, punerii legii în slujba cetățeanului, nu împotriva lui, a noilor politici economice de susținere a întreprinzătorului și capitalului autohton”, se arată în comunicatul PLR.

Cu o majoritate covârșitoare de voturi, Congresul l-a ales în calitate de președinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu, care exercită și funcția de Președinte al Senatului României.

În discursul de încheiere a Congresului, Călin Popescu-Tăriceanu a definit din postura de președinte nou ales, că ALDE consideră că România merită, în virtutea tradițiilor și suferințelor sale istorice un loc drept printre statele Europei. Dar asta se va întâmpla numai prin modul în care politicienii ei vor ști să-i apere demnitatea și să-i traseze destinul propriu.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că ALDE a prefigurat deja un amplu proiect național, care cuprinde printre jaloanele sale, Centenarul Marii Uniri, Președinția Consiliului Uniunii Europene și fructificarea exercițiului bugetar european 2014-2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md