05:20:13 30.05.2023
Stiri

Prim-vicepreședintele PUN vorbește despre PERICOLELE numirii lui Țurcan la șefia CCM: „Este rezultatul evident al partajărilor de funcții. Urmează o ofensivă antiromânească de cea mai neagră speță, cu blagoslovirea lui Dodon”

Partide/Comunicate 19.08.2019 14:00 Vizualizări2128 Autor: Ziarul National
Prim-vicepreședintele PUN vorbește despre PERICOLELE numirii lui Țurcan la șefia CCM: „Este rezultatul evident al partajărilor de funcții. Urmează o ofensivă antiromânească de cea mai neagră speță, cu blagoslovirea lui Dodon” Facebook


Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, este convinsă că Vladimir Țurcan nu a ajuns întâmplător în fruntea Curții Constituționale, deoarece alianța „ACUM” – PSRM ar fi purces din start la partajarea funcțiilor.

„Aşa cum spuneam până la alegeri - pericolul re-oligarhuzării era unul eminent. Fuga lui Plahotniuc şi înscăunarea noilor capi instituționali nu au produs schimbarea. Din punctul meu de vedere, alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale este rezultatul evident al partajărilor de funcții, inclusiv în sistemul judiciar, pe criterii de partid între „ACUM” şi PSRM”, scrie Guțu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Maia Sandu, despre votarea lui Țurcan în fruntea CC: „Nu putem permite ca procesul de DEZOLIGARHIZARE să se sfârșească cu preluarea controlului de către o altă forță politică. Ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință”

Politiciana este convinsă că, odată cu instalarea lui Țurcan la șefia CC, urmează o „ofensivă antiromânească” fără precedent.

„Venirea acestui moldovenist în fruntea CC marchează prăbuşirea definitivă a valorilor naționale româneşti în R. Moldova la cel mai înalt nivel instituțional. Urmează, presupun eu, o ofensivă antiromânească de cea mai neagră speță cu blagoslovirea lui Dodon şi a curții sale de buzunar. De la curtea lu'nănaşa am ajuns la curtea lu'Igareaşa. „Cu curtea pe voi, dragi moldoveni!””, a conchis ironic fosta deputată, grație căreia Curtea Constituțională a stabilit, în 2013, că în R. Moldova se vorbește limba română.

Citește și: Cine este Vladimir Țurcan, noul președinte al Curții Constituționale: Pensie grasă, casă de milioane și „Lexus” nou, cumpărat cu 10 000 de euro

Citește și: Fostul deputat socialist Vladimir Țurcan devine președinte al Curții Constituționale

Citește și: Sturza: „Monștrii RENASC! PSRM face politica, ACUM face economie”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md