01:07:21 20.07.2024
Stiri

Ambasadorul Ioniță, MÂHNIT de faptul că ajutorul românesc de 70 de milioane de lei a fost întâlnit la marginea Chișinăului, dar mașinile la mâna a doua din Rusia - în PMAN: „Unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire...”

Actualitate 17.10.2020 14:40 Vizualizări5081 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Ioniță, MÂHNIT de faptul că ajutorul românesc de 70 de milioane de lei a fost întâlnit la marginea Chișinăului, dar mașinile la mâna a doua din Rusia - în PMAN: „Unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire...”


Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, este mâhnit de faptul că autoritățile de la Chișinău au preferat, în mod demonstrativ, să dea o mai mare importanță celor cinci autospeciale de deszăpezire second hand din Rusia, care au fost prezentate în Piața Marii Adunări Naționale, decât ajutorului românesc de circa 70 de milioane de lei, întâlnit sub podul de la Telecentru.

„Între COVID și zăpadă, prefer zăpada! Am ajuns la aceasta concluzie și după ce am văzut că unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de dezăpezire decât ajutoarelor dezinteresate, generoase și neconditionate din partea României sau statelor membre UE, care au constat în echipamente de protecție și medicamente anti-COVID”, a scris Ambasadorul Ioniță într-o postare pe Facebook.

CITIȚI și INTERVIU // Ana Guțu, secretar de stat în Guvernul de la București: „România a adus ceea ce are mai valoros – resursa umană. Vine și echipamentul cu medicamentele, în valoare de 3,5 milioane de euro, ajutor non-rambursabil și necondiționat”

Cele 20 de camioane românești pline cu produse medicale necesare în lupta cu COVID-19, însoțite de oficiali din Guvernul României, au fost oprite la intrarea în Chișinău pe 7 mai curent. De această dată, cele cinci mașini la mâna a doua din Rusia au fost prezentate de Ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, în PMAN.

CITIȚI și MULȚUMESC, ROMÂNIA! Cetățenii R. Moldova au adresat o SCRISOARE de mulțumire ROMÂNIEI: „Acești oameni te-au primit sub un POD, la marginea orașului, sperând că așa nu vom ști că ai venit să ne ajuți...”

„Nu știu dacă va ninge în perioada următoare, sau dacă vom avea condiții meteorologice extreme, însă cu siguranță numărul infectaților cu COVID va crește aproape exponențial până la finalul anului, în lipsa unor măsuri și comportamente responsabile (nu mă credeți? – întrebați-i pe specialiști). Solutia la nivel personal este nu să vă ascundeți sub „pod”, ci să purtați mască în mod corect. Pandemia va trece, altele...”, a conchis Daniel Ioniă.

CITIȚI și FOTO, VIDEO // IMAGINI cu DRONA: Ce era în cele 20 de CAMIOANE trimise de către România în R. Moldova

Menționăm că, la începutul lunii mai curent, România a trimis în R. Moldova 20 de camioane încărcate produse medicale, inclusiv 500 de mii de măști, 50 de mii de combinezoane, medicamente, dezinfectanți etc., necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19. De asemnenea, circa 50 de medici din România au luptat cot la cot cu cei din R. Moldova pentru a salva vieți omenești.

CITIȚI și VIDEO // Mesajul TRANȘANT transmis astăzi de către autoritățile de la București venite la Chișinău: „România a fost, este și va fi mereu alături de R. Moldova”

CITIȚI și VIDEO, NO COMMENT // Dodon o face pe NIZNAIUL! Spune că NU a auzit despre faptul că s-a cerut ca prezentarea ajutorului oferit de România în PMAN: „Mai sunt întrebări?”

Lotul care valora 3,5 milioane de euro, adică aproape 70 de milioane de lei, a fost întâlnit la marginea Chișinăului, sub podul de la Telecentru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md