20:20:35 17.06.2024
Stiri

Un PARTID aflat pe val îi face o OFERTĂ lui Dorin Chirtoacă: „Avea un viitor politic remarcabil, dar…”

Politică 20.10.2017 12:30 Vizualizări6974 Autor: Ziarul National
Un PARTID aflat pe val îi face o OFERTĂ lui Dorin Chirtoacă: „Avea un viitor politic remarcabil, dar…”


Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, consideră că primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, mai are priză la electorat și că la alegerile parlamentare din 2018 ar putea ușor să câștige mandatul de deputat într-o circumscripție electorală. Totodată, aceasta spune că l-ar accepta pe Dorin Chirtoacă în rândurile PUN.

„Dorin Chirtoacă avea un viitor politic remarcabil, dar nu a știut la timp să-l înfrunte pe unchiul său. Mihai Ghimpu spunea de fiecare dată că Dorin Chirtoacă nu se va descurca simultan în calitate de primar și lider de partid. Să fim serioși. Angela Merkel cum se descurcă?”, a declarat Ana Guțu în cadrul unei emisiuni televizate de la TVC 21.

Sursa citată nu poate afirma cu certitudine dacă se poate pune cruce pe Dorin Chirtoacă și Partidul Liberal: „Este greu de spus. Cred că dacă Dorin Chirtoacă se detașează de PL, atunci ar putea să se bată și chiar să câștige mandatul de deputat într-o circumscripție. La nivel de partid, cu Mihai Ghimpu în frunte, nu știu”.

În același context, Ana Guțu afirmă că ușile PUN sunt deschise pentru Dorin Chirtoacă, chiar dacă ultimul își caută dreptatea în justiție. „Eu, în calitate de prim-vicepreședinte al PUN, l-aș accepta pe Dorin Chirtoacă în rândurile formațiunii”, a conchis aceasta.

De menționat că Ana Guțu, alături de alți foști membri ai PL, a mai făcut o tentativă de a-l „rupe” pe Dorin Chirtoacă de lângă Mihai Ghimpu. Acest lucru s-a întâmplat în 2013, atunci când majoritatea deputaților PL s-au detașat de Ghimpu și au format Partidul Liberal Reformator.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md