15:24:10 20.03.2023
Stiri

SEMNAT // Acord între DRRM și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Documentul prevede o COLABORARE mai strânsă cu instituțiile academice, universitare din R. Moldova

Actualitate 13.07.2020 15:20 Vizualizări1646 Autor: Ziarul National
SEMNAT // Acord între DRRM și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Documentul prevede o COLABORARE mai strânsă cu instituțiile academice, universitare din R. Moldova Facebook


Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, prin secretarul de stat Ana Guțu, a încheiat un acord de colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, reprezentată de către domnul Puiu Lucian Georgescu, rector al UDJG.

Acordul prevede promovarea colaborărilor didactico-științifice între Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați, și instituțiile academice și universitare din R. Moldova.

Potrivit secretarului de stat Ana Guțu, colaborările se pot materializa prin susținerea inițiativelor culturale, științifice, didactice de promovare a comunității de limbă, cultură, tradiții, spiritualitate pe ambele maluri ale Prutului; susținerea promovării programelor de formare inițială și continuă în co-diplomare între UDJG și instituțiile de învățământ superior din R. Moldova.

De asemenea, documentul prevede sprijinirea organizării în comun a evenimentelor științifice în parteneriat UDJG - instituții universitare din R. Moldova și publicarea în parteneriat UDJG - instituții universitare din R. Moldova a contribuțiilor științifice; încurajarea, de comun acord, a pilotării acțiunilor de formare a formatorilor, expertiză și diseminare a cunoașterii în domeniul afirmării valorilor democratice, statului de drept, libertății presei, drepturilor omului, pluralismului democratic, combaterii corupției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md