23:32:46 24.06.2024
Stiri

SEMNAT // Acord între DRRM și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Documentul prevede o COLABORARE mai strânsă cu instituțiile academice, universitare din R. Moldova

Actualitate 13.07.2020 15:20 Vizualizări1899 Autor: Ziarul National
SEMNAT // Acord între DRRM și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Documentul prevede o COLABORARE mai strânsă cu instituțiile academice, universitare din R. Moldova Facebook


Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, prin secretarul de stat Ana Guțu, a încheiat un acord de colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, reprezentată de către domnul Puiu Lucian Georgescu, rector al UDJG.

Acordul prevede promovarea colaborărilor didactico-științifice între Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați, și instituțiile academice și universitare din R. Moldova.

Potrivit secretarului de stat Ana Guțu, colaborările se pot materializa prin susținerea inițiativelor culturale, științifice, didactice de promovare a comunității de limbă, cultură, tradiții, spiritualitate pe ambele maluri ale Prutului; susținerea promovării programelor de formare inițială și continuă în co-diplomare între UDJG și instituțiile de învățământ superior din R. Moldova.

De asemenea, documentul prevede sprijinirea organizării în comun a evenimentelor științifice în parteneriat UDJG - instituții universitare din R. Moldova și publicarea în parteneriat UDJG - instituții universitare din R. Moldova a contribuțiilor științifice; încurajarea, de comun acord, a pilotării acțiunilor de formare a formatorilor, expertiză și diseminare a cunoașterii în domeniul afirmării valorilor democratice, statului de drept, libertății presei, drepturilor omului, pluralismului democratic, combaterii corupției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md