22:43:02 28.10.2020
 
Stiri

SEMNAT // Acord între DRRM și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Documentul prevede o COLABORARE mai strânsă cu instituțiile academice, universitare din R. Moldova

Actualitate 13.07.2020 15:20 Vizualizări915 Autor: Ziarul National
SEMNAT // Acord între DRRM și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Documentul prevede o COLABORARE mai strânsă cu instituțiile academice, universitare din R. Moldova Facebook


Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, prin secretarul de stat Ana Guțu, a încheiat un acord de colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, reprezentată de către domnul Puiu Lucian Georgescu, rector al UDJG.

Acordul prevede promovarea colaborărilor didactico-științifice între Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați, și instituțiile academice și universitare din R. Moldova.

Potrivit secretarului de stat Ana Guțu, colaborările se pot materializa prin susținerea inițiativelor culturale, științifice, didactice de promovare a comunității de limbă, cultură, tradiții, spiritualitate pe ambele maluri ale Prutului; susținerea promovării programelor de formare inițială și continuă în co-diplomare între UDJG și instituțiile de învățământ superior din R. Moldova.

De asemenea, documentul prevede sprijinirea organizării în comun a evenimentelor științifice în parteneriat UDJG - instituții universitare din R. Moldova și publicarea în parteneriat UDJG - instituții universitare din R. Moldova a contribuțiilor științifice; încurajarea, de comun acord, a pilotării acțiunilor de formare a formatorilor, expertiză și diseminare a cunoașterii în domeniul afirmării valorilor democratice, statului de drept, libertății presei, drepturilor omului, pluralismului democratic, combaterii corupției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md