00:04:59 23.05.2024
Stiri

Partidul Liberal Reformator va semna un ACORD de colaborare ALDE. Tăriceanu va promova PLR în structurile liberale europene și internaționale

Știri 17.03.2017 13:18 Vizualizări1871 Autor: Ziarul National
Partidul Liberal Reformator va semna un ACORD de colaborare ALDE. Tăriceanu va promova PLR în structurile liberale europene și internaționale


Partidul Liberal Reformator din R. Moldova (PLR) și Alianța Liberalilor și Democraților din România (ALDE), care au stabilite relații de susținere și colaborare din primii ani ai apariției lor pe scena politică a celor două state românești, au convenit să semneze un nou acord.

La o înțelegere în acest sens s-a ajuns în cadrul unei întrevederi dintre președintele Senatului României, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și conducerea PLR, în frunte cu senatorul și liderul Ion Hadârcă, copreședintele PLR, Oleg Bodrug, vicepreședinte PLR, Tatiana Potâng, și membru al Biroului Permanent PLR, Valeriu Saharneanu.

Potrivit unui comunicat de presă al PLR, întâlnirea de la București a fost motivată de necesitatea începerii unui nou capitol în colaborarea partidelor în contextul politic al relațiilor dintre cele două state, al evoluției unor procese în Europa și în lume și în perspectiva sincronizării acțiunilor consacrate aniversării Centenarului Unirii din 2018.

În debutul întâlnirii, părțile au remarcat finalizarea cu succes a colaborării fără precedent în relațiile dintre formațiuni politice de pe ambele maluri ale Prutului, fructificată în promovarea pe listele ALDE în alegerile din decembrie 2016 în Parlamentul României a lui Ion Hadârcă, președintele PLR.

Delegațiile au avut un schimb de opinii referitor la situația social-politică din România și R. Moldova, au discutat despre situația internă din partidele pe care le reprezintă și despre o serie de acțiuni menite să sporească interacțiunea dintre ele în proiectele politice pe care urmează să le dezvolte separat ori în strânsă cooperare.

Călin Popescu-Tăriceanu a confirmat deplina susținere pe care ALDE România este dispus să o acorde Partidului Liberal Reformator din R. Moldova, în realizarea obiectivelor pe care și le propune în reformarea R. Moldova, precum și sprijinul în ceea ce privește promovarea PLR în structurile liberale europene și internaționale.

Părțile s-au informat reciproc asupra mersului pregătirilor pentru congresele celor două formațiuni politice, preconizate pentru primăvara acestui an și și-au prezentat invitațiile în vederea participării la ele a delegațiilor reprezentative.

În cadrul întâlnirii, cele două partide au convenit să dezvolte o serie de proiecte menite să celebreze Centenarul Marii Uniri de la 1918. Delegația PLR și președintele Senatului României au căzut de acord asupra importanței intereselor comune ale celor două state, în special din perspectiva susținerii drumului european al R. Moldova, pe care forțele politice liberale din ambele state o doresc în UE, alături de România, ca pas esențial al reîntregirii viitoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md