09:42:09 15.09.2019
 
Stiri

PREMIERĂ // Secțiile de vot din R. Moldova ar putea fi dotate cu CAMERE de supraveghere. Filip: „Ne dorim un proces electoral transparent”

Politică 08.11.2018 10:00 Vizualizări930 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // Secțiile de vot din R. Moldova ar putea fi dotate cu CAMERE de supraveghere. Filip: „Ne dorim un proces electoral transparent”

Secțiile de vot, deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, ar putea fi dotate, în premieră, cu camere de supraveghere, pentru ca să fie eliminate orice îngrijorări că scrutinul ar putea fi fraudat.

„Vedem că există unele îngrijorări față de viitoarele alegeri și am vrut să mă asigur că Guvernul a făcut tot ce este necesar și ce mai poate face în continuare, pentru ca alegerile parlamentare să fie libere, corecte și transparente”, a spus Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu membrii Comisiei Electorale Centrale, în cadrul căreia s-a discutat despre acțiunile care ar mai urma să fie întreprinse de Guvern pentru a asigura un proces electoral liber, corect și transparent.

Astfel, Filip a propus să fie examinată inclusiv posibilitatea instalării camerelor de luat vederi în secțiile de vot, pentrua asigura o transparență maximă. În acest sens, a fost accentuată importanța asigurării transparenței, dar și a secretului votului și a datelor personale. „Cu toții ne dorim corectitudine. Să nu lăsăm nici un element care să provoace îngrijorări”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, Guvernul va solicita ANRE să verifice rețele de alimentare cu energieelectrică, iar ANRCETI să se asigure că în toată țara există conexiune la Internet în parametrii declarați de furnizorii de servicii.

De menționat că Centrul de Telecomunicații Speciale, care a fost recent reorganizat și a devenit unica instituție publică responsabilă de securitatea cibernetică, va întreprinde toate măsurile ca sistemul informațional „Alegeri” să aibă la dispoziție canale de comunicare bine securizare și pe deplin funcționale.

În 2019 vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie - alegeri parlamentare, organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt, și după 14 iunie - alegeri locale generale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

06.09.2019 09:25 Nicolae Negru Incompatibilitatea unioniștilor cu un...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md