08:50:40 22.01.2021
 
Stiri

PREMIERĂ // Secțiile de vot din R. Moldova ar putea fi dotate cu CAMERE de supraveghere. Filip: „Ne dorim un proces electoral transparent”

Politică 08.11.2018 10:00 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // Secțiile de vot din R. Moldova ar putea fi dotate cu CAMERE de supraveghere. Filip: „Ne dorim un proces electoral transparent”


Secțiile de vot, deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, ar putea fi dotate, în premieră, cu camere de supraveghere, pentru ca să fie eliminate orice îngrijorări că scrutinul ar putea fi fraudat.

„Vedem că există unele îngrijorări față de viitoarele alegeri și am vrut să mă asigur că Guvernul a făcut tot ce este necesar și ce mai poate face în continuare, pentru ca alegerile parlamentare să fie libere, corecte și transparente”, a spus Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu membrii Comisiei Electorale Centrale, în cadrul căreia s-a discutat despre acțiunile care ar mai urma să fie întreprinse de Guvern pentru a asigura un proces electoral liber, corect și transparent.

Astfel, Filip a propus să fie examinată inclusiv posibilitatea instalării camerelor de luat vederi în secțiile de vot, pentrua asigura o transparență maximă. În acest sens, a fost accentuată importanța asigurării transparenței, dar și a secretului votului și a datelor personale. „Cu toții ne dorim corectitudine. Să nu lăsăm nici un element care să provoace îngrijorări”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, Guvernul va solicita ANRE să verifice rețele de alimentare cu energieelectrică, iar ANRCETI să se asigure că în toată țara există conexiune la Internet în parametrii declarați de furnizorii de servicii.

De menționat că Centrul de Telecomunicații Speciale, care a fost recent reorganizat și a devenit unica instituție publică responsabilă de securitatea cibernetică, va întreprinde toate măsurile ca sistemul informațional „Alegeri” să aibă la dispoziție canale de comunicare bine securizare și pe deplin funcționale.

În 2019 vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie - alegeri parlamentare, organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt, și după 14 iunie - alegeri locale generale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md