18:15:51 17.05.2022
Stiri

Năstase și Usatîi își atribuie MERITELE pentru victoria de la Curtea de Apel: „I-am CIURUIT, Usatîi a calul troian al lui Dodon”: Usatîi: „Năstase a fost în prezidențiale chefir de 3,2%, iar acum a ajuns bere ZERO”

Actualitate 17.06.2021 15:39 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National
Năstase și Usatîi își atribuie MERITELE pentru victoria de la Curtea de Apel: „I-am CIURUIT, Usatîi a calul troian al lui Dodon”: Usatîi: „Năstase a fost în prezidențiale chefir de 3,2%, iar acum a ajuns bere ZERO”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, și liderul „Partidului nostru”, Renato Usatîi, s-au acuzat astăzi reciproc, deoarece fiecare dintre ei consideră că le aparține meritul pentru decizia Curții de Apel Chișinău, care a decis să oblige Comisia Electorală Centrală să deschidă 191 de secții de votare peste hotare, în conformitate cu avizul formulat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Citește și: VIDEO // Curtea de Apel Chișinău a OBLIGAT CEC să deschidă cel puțin 191 de secții de votare pentru DIASPORĂ: „Este o VICTORIE a cetățenilor”

Imediat după pronunțarea hotărârii, Andrei Năstase a exclamat: „I-am ciuruit”, cu referire la reprezentanții lui Usatîi în instanța de judecată. Avocații lui Usatîi i-au transmis liderului Platformei „DA” că nu ar avea niciun merit pentru decizia de astăzi.

„Pe voi nici nu v-au pomenit. Calul troian al lui Dodon în această instanță a fost Usatîi. Calul troian în viitorul Parlament poate fi acest interlop cu pofte electorale. Nici măcar nu au fost pomeniți în hotărârea Curții de Apel. Felicitări, eforturile Platformei „DA” au dat roade”, a spus Năstase.

Citește și: VIDEO // Întâlnire de gradul ZERO la Curtea de Apel Chișinău. Năstase l-a acuzat pe Usatîii că ar face jocul lui Dodon: „O să-i vedeți la aceeași masă puși de FSB-ul rusesc… și pe Și Dodon, și Usatîi, și Șor, și Platon, și Plahotniuc”

Renato Usatîi nu s-a lăsat mai prejos și a ieșit într-un briefing de presă să-i dea replică lui Năstase.

„Pentru că am mult de lucru, nu am reușit să ajung la pronunțarea hotărârii. Au fost colegii mei. Am văzut că unii concurenți electorali se laudă că ei au obținut această victorie la Curtea de Apel. Unii dintre aceștia trebuie de urgență consultați de doctorii de la Costiujeni. Vorbesc despre candidatul cosmonaut. Știți foarte bine despre cine e vorba. A spus că Usatîi e „calul troian” al lui Dodon în instanță, adică niște aberații. Dar le doresc tuturor sănătate, inclusiv și acestui candidat, care trebuie să-și primească la timp pastilele.

Dar Curtea de Apel a examinat cererea de chemare în judecată cu privire la contestația a actului administrativ de către Blocul electoral „Renato Usatîi” și alții. Această formulare o găsiți la Curtea de Apel. La un moment dat au fost comasate contestațiile altor concurenți, care s-au adresat mai târziu. Ce a cerut în instanță cosmonautul Năstase. El a cerut 300 de secții de votare și anularea hotărârii din 8 iunie, astfel ei tacit au recunoscut că deschiderea a 146 de secții de votare sunt suficiente.

Toți sunt juriști, experți, mai ales cei care strigă cel mai mult acum. Noi am cerut ceva foarte clar și concret. Dacă o să vedeți decizia de astăzi a Curții de Apel, atunci veți vedea că ei, mot a mot au îndeplinit ceea ce am cerut noi. „Să fie modificată hotărârea CEC din 5 iunie 2021 cu privire la constituirea secțiilor de votare din străinătate, prin majorarea numărului secțiilor de votare până la 190, în conformitate cu avizul MAEIE. Ca să nu ne pomenim ca cetățenii de peste hotare să nu rămână în general fără secții de vot, noi am cerut modificarea hotărârii din 5 iunie. Tot ce am cerut noi a fost îndeplinit astăzi de Curtea de Apel.

Da, toate partidele care au reacționat sunt bravo. Dar acest mod urât în care unii cosmonauți încearcă să strige, să acuze, „calul troian”… Să atrageți atenția asupra unui lucru simplu - tărăgănarea procesului din cauza recuzărilor. Și astăzi a fost o recuzare respinsă. Deci, hotărârea putea fi adoptată cu mai multe zile în urmă. A fost un spectacol, pentru ca un concurent electoral cu numele Năstase să-și poată reanima ratingul. În prezidențiale spuneam că e chefir de 3,2%, iar acum el a înțeles că e chefir de 1% sau bere zero. Acum începe să mă acuze, să iasă cu fel de fel de aberații. Vrea să-și ridice ratingul”, a conchis Usatîi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md