06:11:00 24.05.2024
Stiri

CEC va contesta la CSJ decizia Curții de Apel Chișinău prin care au fost ANULATE 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova domiciliați în stânga Nistrului: „Avem la dispoziție o zi pentru a ataca decizia”

Actualitate 09.07.2021 10:04 Vizualizări2432 Autor: Ziarul National
CEC va contesta la CSJ decizia Curții de Apel Chișinău prin care au fost ANULATE 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova domiciliați în stânga Nistrului: „Avem la dispoziție o zi pentru a ataca decizia” moldova.org


Comisia Electorală Centrală (CEC) așteaptă partea motivată a deciziei Curții de Apel Chișinău, care a decis ieri-seară deschiderea a doar 12 secții de votare pentru cetățenii R. Moldova domiciliați în stânga Nistrului. Ulterior, decizia urmează a fi contestată în instanța ierarhic superioară, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele CEC, Dorin Cimil.

„Am primit doar partea rezolutivă a deciziei Curții de Apel Chișinău. Acum este analizată și va fi supusă recursului. Vrem să vedem partea motivată, în ce constă rațiunea instanței de judecată de a anula hotărârea CEC ce vizează secțiile de votare. Când vom primi partea motivată, vom înțelege care au fost argumentele Curții de Apel să anuleze actul elaborat de CEC”, a menționat Cimil.

Citește și: DOC // Curtea de Apel Chișinău ARUNCĂ în aer o altă decizie luată de CEC: MINUS 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. „O victorie mare pentru R. Moldova”

Sursa citată a adăugat că CEC are la dispoziție 24 de ore pentru a ataca cu recurs decizia instanței de apel. „Este posibil de atacat decizia Curții de Apel Chișinău la CSJ, pentru că avem la dispoziție o zi. În cadrul acestui termen urmează să realizăm dreptul la recurs. O să vă anunțăm în mod special despre depunerea recursului”, a punctat președintele comisiei.

De menționat că socialistul Igor Dodon a anunțat încă de aseară că CEC va contesta decizia Curții de Apel Chișinău privind reducerea la 12 a numărului secțiilor de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. De asemenea, socialiștii au anunțat pentru astăzi, ora 12.00, un protest în fața CSJ.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md