13:24:33 19.05.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” insistă pe crearea unui front al „SALVĂRII NAȚIONALE” în jurul formațiunii lui Ilan Șor: „Ne aflăm într-o situație REVOLUȚIONARĂ”

Actualitate 06.12.2021 11:42 Vizualizări5068 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” insistă pe crearea unui front al „SALVĂRII NAȚIONALE” în jurul formațiunii lui Ilan Șor: „Ne aflăm într-o situație REVOLUȚIONARĂ” realitatea.md


Fracțiunea Partidului „ȘOR” propune crearea unui „front al salvării naționale”, format din partidele parlamentare și cele extraparlamentare, care să lupte cu „abuzurile” președintelui Maia Sandu și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Propunerea a fost lansată astăzi de deputata Marina Tauber, în contextul excluderii sale din cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți, după ce nu ar fi declarat toate mijloacelor financiare folosite în campania electorală.

„Propunem crearea frontului salvării naționale și elaborarea unei declarații comune la nivel parlamentar privind declararea caracterului captiv al statului. Îndemnăm să se unească toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare, precum și societatea civilă, mediul academic și, desigur, cei care nu le este indiferent soarta statului nostru. Vom crea un front al salvării naționale și vom putea lupta cu uzurpatorii R. Moldova.

Îndemnăm și deputații din PAS să susțină invitația noastră și să fie receptivi la crearea acestui front de salvare națională. Noi cunoaștem că sunt mai mulți parlamentari la PAS, care nu sunt de acord cu acțiunile întreprinse de conducerea formațiunii”, a declarat Tauber, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

Aceasta a precizat că e sigură că toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare se vor așeza la masa discuțiilor, în vederea elaborării unei foi de parcurs pentru „a salva R. Moldova”.

„După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, de când PAS, formațiune subordonată direct președintelui Maia Sandu, a preluat puterea absolută, în R. Moldova a început un proces complex de capturare a statului. În paralele a fost lansat un amplu proces de epurare a cadrelor. Mai multe instituții, inclusiv Comisia Electorală Centrală, au ajuns să fie subordonate unui singur centru de comandă. Maia Sandu a început un război total împotriva persoanelor care refuză să se conformeze ordinelor venite de la această grupare politico-infracțională. Au demarat percheziții, aresturi ilegale, intimidarea societății. Opoziția este redusă la tăcere, presa este strivită, iar societatea civilă supusă politic. Cazul meu, în contextul excluderii din cursa pentru Primăria Bălți, este grăitor. R. Moldova merge cu pași rapizi spre o dictatură totală. Ne aflăm într-o situație revoluționară, care va fi susținută de o mare parte a populației. Acest proces poate paraliza instituțiile de drept”, a conchis Tauber.

CEC a decis miercuri, 1 decembrie, să ceară instanței de judecată de la Bălți să o excludă din cursă pe Marina Tauber, deoarece „candidatul nu a declarat cheltuielile pentru ceea ce au mâncat activiștii pe perioada campaniei electorale”. Judecătoria Bălți a decis sâmbătă anularea înegistrarii Marinei Tauber în cursa electorală, cu o zi înainte de turul II, unde candidata Partidului „ȘOR” urma să se confrunte cu Nicolai Grigorișin. Avocații Marinei Tauber au constestat decizia la Curtea de Apel Bălți. Instanța de apel a pastrat decizia Judecătoriei Bălți, iar verdictul a fost dat duminică, cu o oră înainte de deschiderea secțiilor de votare. În consecință, CEC s-a întrunit de urgență și a decis suspendarea turul II al alegerilor locale din Bălți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md