00:02:03 23.05.2024
Stiri

VIDEO // Vlad Filat, AMINTIRI de acum nouă ani: „Cu Joe Biden la Chișinău, R. Moldova se ridica în picioare și spunea Vestului că locul nostru este în construcțiile EURO-ATLANTICE, alături de lumea europeană de unde fusesem smulși fără voia noastră”

Politică 11.03.2020 10:45 Vizualizări2200 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vlad Filat, AMINTIRI de acum nouă ani: „Cu Joe Biden la Chișinău, R. Moldova se ridica în picioare și spunea Vestului că locul nostru este în construcțiile EURO-ATLANTICE, alături de lumea europeană de unde fusesem smulși fără voia noastră”


Fostul premier, Vlad Filat, își aduce aminte, prin intermediul unei postări pe Facebook, de vizita din anul 2011 în R. Moldova a vicepreședintelui SUA, Joe Biden. Filat recunoaște că acea vizită a fost una istorică, care punea R. Moldova pe harta relațiilor și intereselor occidentale.

„În urmă cu nouă ani, vicepreședintele SUA, Joe Biden, sosea la Chișinău într-o vizită istorică, ce avea să pună R. Moldova pe harta relațiilor și intereselor occidentale. „Credem că viitorul R. Moldova trebuie să fie în Uniunea Europeană. Sunteți o țară europeană. Trebuie să fiți și veți fi total integrați în structurile europene”, a fost mesajul fără echivoc al lui Joe Biden și totodată al administrației Obama.

În același discurs, vicepreședintele SUA transmitea un alt mesaj la fel de important: „America va susține un acord de rezolvare a conflictului transnistrean, dar nu orice acord, ci unul care să păstreze suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova” .

Nu mai eram singuri și ușor, ușor începeam să visăm.

Atunci, cu Joe Biden la Chișinău, R. Moldova se ridica în picioare și spunea Vestului că locul nostru este în construcțiile euro-atlantice, alături de lumea europeană de unde fusesem smulși fără voia noastră. Un popor răstignit în crucea istoriei își cerea cu demnitate dreptul de a fi parte a lumii civilizate, a democrației și al statului de drept.

Per aspera ad astra”, a scris Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md