22:07:42 29.05.2023
Stiri

VIDEO // Cel mai TARE turneu de minifotbal din sudul R. Moldova, destinat copiilor din satele cu etnici bulgari, a ajuns la faza sferturilor de FINALĂ.Opt echipe luptă pentru marele premiu oferit de A.S.I.C.S. și Guvernul Bulgariei

Actualitate 22.05.2023 16:26 Vizualizări869 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cel mai TARE turneu de minifotbal din sudul R. Moldova, destinat copiilor din satele cu etnici bulgari, a ajuns la faza sferturilor de FINALĂ.Opt echipe luptă pentru marele premiu oferit de A.S.I.C.S. și Guvernul Bulgariei


Campionatul de minifotbal „Sportul unește societatea”, rezervat copiilor din satele cu etnici bulgari, se apropie tot mai mult de partea culminantă, când vom afla echipa care va câștiga premiul mare – un teren de minifotbal, care va fi construit la școală.

Duminică, 28 mai, opt echipe se vor duela în sferturile de finală pentru patru locuri în următoarea etapă.

Este vorba despre formațiile din satele Colibabovca (Leova), Chirsova (Comrat), Tvardița (Taraclia), Stoianovca (Cantemir), Taraclia, Albota de Jos (Taraclia), Moscovei (Cahul), Svetlîi (Comrat).

„E o provocare foarte bună pentru copii și sunt convins că în finală vor ajunge cele mai bune echipe. Pe parcursul campionatului, am văzut un spirit de competiție onest, copiii au dat dovadă de respect față de adversari. Nu am oferit niciun cartonaș și nu a fost nicio eliminare de te peren”, a menționat unul dintre arbitrii competiției, Vitalie Melnic.

Printre cei mai activi tineri fotbaliști din faza grupelor au fost copiii din Colibabovca, echipă care deține întâietatea și la numărul de goluri înscrise – 51 de atacuri reușite la porțile adversarilor.

„Ne-am stabilit și scopul de a câștiga premiul special – un televizor performant, oferit echipei care va marca cele mai multe goluri”, a explicat entuziasmul discipolilor săi antrenorul băieților din Colibabovca, Ivan Ischimji.

„Astăzi am înscris cinci goluri. Adversarii au fost puternici, dar ne-am concentrat pe contraatacuri și pe lovituri asupra porților. Ne-a reușit”, spune atacantul formației ambițioase.

Finala campionatului va avea loc în data de 10 iunie. Competiția este parte a proiectului „Sportul unește societatea”, implementat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) cu finanțări de la Guvernul Bulgariei prin Programul Bulgarian Development Aid.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md