10:08:20 18.05.2024
Stiri

VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE

Știri 15.04.2024 19:28 Vizualizări1433 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE


Patru persoane au fost înjunghiate, luni seară, într-o biserică din suburbia metropolei australiene Sydney. Atacul a avut loc în incinta lăcaşului de cult „Hristos, Bunul Păstor” din Wakeley, scrie Sky News.

Poliția din New South Wales a fost alertată, luni seara, cu privire la un atac cu cuţitul într-o biserică din suburbia Wakeley. Iniţial au fost raportate două victime, însă echipajele de paramedici sosite la faţa locului au transmis că patru persoane au fost rănite.

Potrivit primelor informaţii, atacatorul s-ar afla în custodia poliţiei. Acesta s-at fi năpustit asupra predicatorului creştin, care oficia Sfânta Liturghie, iar atacul a fost transmis live pe reţelele de socializare.

Printre victimele atacului se numără patru bărbaţi cu vârste între 20 şi 60 de ani. Toţi se află sub supraveghere medicală, însă rănile suferite nu le pun viaţa în pericol. Potrivit presei locale, printre cei răniţi se află şi un ofiţer de poliţie.

„Urmăream transmisia în direct, iar un bărbat tânăr a atacat, probabil cu o armă, dar e greu de spus. Totul a fost foarte rapid”, au scris urmăritorii pe Facebook. „Biserica a intervenit și apoi transmisia în direct s-a întrerupt și a fost ştearsă. Vă rugăm să vă rugați pentru episcopul nostru curajos”, sunt câteva dintre comentariile care au urmat după atac.

Amintim că sâmbătă, 13 aprilie, un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis şase persoane şi a rănit alte opt într-un complex comercial aglomerat. Printre victime se numără o tânără mamă. Şi bebeluşul ei, în vârstă de doar nouă luni, a fost înjunghiat şi este în stare gravă.

Autorităţile au declarat anterior că atacul a fost cel mai probabil „legat de sănătatea mintală" a agresoruluiui, care a fost împuşcat mortal sâmbătă de o poliţistă. El era deja cunoscut de poliţie, dar nu fusese niciodată arestat sau inculpat în statul său natal Queensland. El a fost diagnosticat pentru prima dată cu o boală mintală la 17 ani, a declarat poliţia din Queensland. Atacul - într-unul dintre cele mai mari şi mai populare centre comerciale din ţară - a şocat Australia, unde crimele în masă sunt rare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md