22:28:10 15.04.2024
Stiri

Ilan Șor propunere rectificarea de urgență a Legii bugetului de stat pentru 2022: „Cel puțin 25 de miliarde de lei ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă”

Știri 22.11.2022 13:11 Vizualizări3923 Autor: Ziarul National
Ilan Șor propunere rectificarea de urgență a Legii bugetului de stat pentru 2022: „Cel puțin 25 de miliarde de lei ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă”


Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, le cere guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat, pentru a proteja populația și agenții economici de efectele scumpirii resurselor energetice. Compensațiile incluse în actuala redacție ar fi nesemnificative, susține Șor, citat de un comunicat de presă al formațiunii pe care o conduce.

Potrivit lui, majorarea tarifelor pentru gazele naturale și energia electrică a avut un efect de domino asupra tuturor prețurilor în R. Moldova, iar autoritățile nu au reușit să asigure o creștere pe măsură a veniturilor populației și nici să creeze condiții prielnice pentru dezvoltarea afacerilor.

„Ținând cont de faptul că, până acum, peste 650 de mii de familii s-au înscris în lista potențialilor beneficiari de compensații, constatăm că în societate s-au creat așteptări mari privind mărimea sprijinului din partea statului, atât pentru cetățeni, cât și pentru business. În același timp, conform Legii bugetului pentru anul 2022, Guvernul a pregătit doar aproximativ 900 de milioane de lei în acest scop, adică o sumă infimă față de așteptări”, a menționat Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

El a insistat ca Guvernul să aloce suplimentar 25 de miliarde de lei pentru a compensa majorarea tarifelor pentru gazele naturale și electricitate.

„Iată de ce, le cer guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat și să prevadă un buget de 20 de miliarde de lei pentru compensarea scumpirii gazelor naturale și de 5 miliarde de lei pentru compensarea scumpirii energiei electrice. Acești bani ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă. De asemenea, este vital ca legea bugetului pentru anul 2023 să fie elaborată din perspectiva intereselor populației și mediului de afaceri”, a subliniat Ilan Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md