14:50:22 20.03.2023
Stiri

Ilan Șor propunere rectificarea de urgență a Legii bugetului de stat pentru 2022: „Cel puțin 25 de miliarde de lei ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă”

Știri 22.11.2022 13:11 Vizualizări3009 Autor: Ziarul National
Ilan Șor propunere rectificarea de urgență a Legii bugetului de stat pentru 2022: „Cel puțin 25 de miliarde de lei ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă”


Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, le cere guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat, pentru a proteja populația și agenții economici de efectele scumpirii resurselor energetice. Compensațiile incluse în actuala redacție ar fi nesemnificative, susține Șor, citat de un comunicat de presă al formațiunii pe care o conduce.

Potrivit lui, majorarea tarifelor pentru gazele naturale și energia electrică a avut un efect de domino asupra tuturor prețurilor în R. Moldova, iar autoritățile nu au reușit să asigure o creștere pe măsură a veniturilor populației și nici să creeze condiții prielnice pentru dezvoltarea afacerilor.

„Ținând cont de faptul că, până acum, peste 650 de mii de familii s-au înscris în lista potențialilor beneficiari de compensații, constatăm că în societate s-au creat așteptări mari privind mărimea sprijinului din partea statului, atât pentru cetățeni, cât și pentru business. În același timp, conform Legii bugetului pentru anul 2022, Guvernul a pregătit doar aproximativ 900 de milioane de lei în acest scop, adică o sumă infimă față de așteptări”, a menționat Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

El a insistat ca Guvernul să aloce suplimentar 25 de miliarde de lei pentru a compensa majorarea tarifelor pentru gazele naturale și electricitate.

„Iată de ce, le cer guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat și să prevadă un buget de 20 de miliarde de lei pentru compensarea scumpirii gazelor naturale și de 5 miliarde de lei pentru compensarea scumpirii energiei electrice. Acești bani ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă. De asemenea, este vital ca legea bugetului pentru anul 2023 să fie elaborată din perspectiva intereselor populației și mediului de afaceri”, a subliniat Ilan Șor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Valsslaw 01.12.2022 18:09

Întoarce ce ai însușit nelegitim , iar aici se vor descurca fără „sfaturile tale prețioase”

Lui șorhilă 02.12.2022 10:03

Mai de urgență e plasarea ta la Pruncu !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md