21:35:48 01.12.2022
Stiri

S-a găsit SOLUȚIA împotriva furtului de CATALIZATOARE

Știri 12.12.2021 09:47 Vizualizări8956 Autor: Ziarul National
S-a găsit SOLUȚIA împotriva furtului de CATALIZATOARE


Furturile de catalizatoare a devenit o modă în rândul hoților de piese auto datorită metalelor rare din componența acestora. Din fericire, britanicii au găsit soluția care va salva milioane de mașini

Potrivit celui mai recent raport publicat de poliția britanică, furturile de catalizatoare auto în Marea Britanie au înregistrat o scădere cu 57%. Explicația este aceea că englezii apelează din ce în ce mai des la o tehnologie experimentală implementată de autoritățile locale pentru combaterea furtului și traficului de catalizatoare.

Soluția inovatoare găsită de britanici este una pe cât de simplă și ieftină, pe atât de eficientă. Denumită SmartWater, această tehnologie constă într-o vopsea specială, care are o formulă unică, este rezistentă la căldură și nu se deteriorează în timp.

După aplicarea unui strat foarte subțire de vopsea pe catalizator, aceasta devine invizibilă în mai puțin de 10 minute. Spre deosebire de marcajele prin ștanțare, care pot fi șterse cu mare ușurință de către hoți, vopseaua SmartWater poate fi detectabilă doar la lumină ultravioletă.

Odată ce catalizatorul a fost marcat, datele de identificare ale mașinii și ale proprietarului acesteia sunt înregistrate într-o bază de date special creată de poliția britanică. Practic, din acel moment, orice catalizator furat poate fi identificat rapid împreună cu automobilul de la care a fost demontat.

Autoritățile britanice spun că SmartWater dorește să extindă această soluție inovatoare pe întregul teritoriu al Marii Britanii. Marcarea cât mai multor catalizatoare cu soluția SmartWater va fi posibilă în timpul reviziilor anuale ale mașinilor.

Reprezentanții importatorului oficial Toyota în Marea Britanie au anunțat că operațiunea de marcare a catalizatoarelor tuturor clienților lor cu SmartWater va fi oferită gratuit.Este cunoscut faptul că cele mai furate catalizatoare sunt cele de pe modelul Toyota Prius, precizează promotor.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Sttkgt 26.11.2022 18:46

tadalafil cheap <a href="https://toradoplls.com/">cialis 5mg over the counter</a> order toradol sale

Twqldz 29.11.2022 01:46

buy gloperba online cheap <a href="https://gncolchicin.com/">buy colchicine sale</a> methotrexate 5mg uk

Itcdhx 01.12.2022 16:20

losartan price <a href="https://gnnexi.com/">esomeprazole 40mg over the counter</a> order imitrex 50mg sale

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md