10:11:55 26.02.2024
Stiri

Prima DECLARAȚIE din tabăra PAS, după ce Stoianoglo a adus mai multe acuzații actualei guvernări, lui Viorel Morari, ONG-urilor, dar și unor AMBASADORI: „Timpul demisiei de onoare a trecut…”

Actualitate 04.10.2021 13:20 Vizualizări3586 Autor: Ziarul National
Prima DECLARAȚIE din tabăra PAS, după ce Stoianoglo a adus mai multe acuzații actualei guvernări, lui Viorel Morari, ONG-urilor, dar și unor AMBASADORI: „Timpul demisiei de onoare a trecut…” stiri.md


Președintele Comisiei parlamentare pentru economiei, buget și finanțe, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, consideră că declarațiile făcute astăzi de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, prin intermediul cărora a adus mai multe acuzații actualei guvernări, ex-șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, dar și unor ambasadori acreditați în R. Moldova, ar fi „irelevante”.

Potrivit lui Alaiba, procurorul general ar face bine să-și dea demisia.

„Unicul briefing pe care-l aștept de la domnul Stoianoglo este cel în care dumnealui își anunță demisia. Doar demisia, nu cea „de onoare”. Timpul „demisiei de onoare” a trecut”, a precizat Alaiba, după conferința susținută de actualul procuror general.

În același context, deputatul lasă să se înțeleagă că zilele lui Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale sunt numărate.

„În rest, tot ce debitează acest personaj este absolut irelevant. Și dacă dumnealui crede că va fi mai longeviv în postul său decât acest Parlament, greșește amarnic”, a conchis sursa citată.

Citește și: VIDEO, DOC // Detalii EXPLOZIVE din telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Procurorul general acuză din nou guvernarea: „Am devenit ȚINTA reprezentanților unor grupări criminale și politicieni”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că actuala guvernare a declarat război corupției, însă dânsul a devenit ținta principală a actualei guvernări, care îl consideră un aliat al controversarutui Veaceslav Platon, fugit la Londra. Stoianoglo a oferit mai multe detalii despre campania de denigrare a sa, iar principalul protagonist ar fi fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care s-ar apăra pe sine, dar și pe Vlad Plahotniuc.

„E rezultatul unui scenariu punctual, pus la cale cu implicarea directă a unor grupări criminale, politicieni, printr-o rețea de ONG-uri și experți „independenți”, dar și reprezentanți ai mass-media, la fel de „independentă”. Noi am reușit să descifrăm discuții telefonice secretizate ale fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și am depistat probe cum acesta ar fi discutat cu reprezentanții guvernării din 2019. Telefonul a fost ridicat în 2020 și mai mult de un an a fost descifrat de reprezentanții EUROPOL. Acum o lună am primit materialele respective. Ieșirea mea nu are nicio legătură cu decizia Curții Constituționale de a declara constituționale modificările făcute la Legea Procuraturii. Eu nu am temei să-mi dau demisia”, a declarat astăzi Stoianoglo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md