21:16:02 22.03.2023
Stiri

Primul „TRANSFUG” în actualul Parlament al R. Moldova. Igor Grosu știe cine este „PĂPUȘARUL”. „Avem o rândunică și nu știu dacă e prima, a doua sau câte se mai pregătesc”

Actualitate 15.12.2022 11:05 Vizualizări4190 Autor: Ziarul National
Primul „TRANSFUG” în actualul Parlament al R. Moldova. Igor Grosu știe cine este „PĂPUȘARUL”. „Avem o rândunică și nu știu dacă e prima, a doua sau câte se mai pregătesc”


Deputatul Gaik Vartanean a părăsit fracțiunea Blocului electoral al comuniștilor și socialiștilor (BeCS) și va activa de astăzi în calitate de legislator „independent”. Deputații din majoritatea parlamentară cred că în viitorul apropiat vor mai fi deputați de la BeCS, care, asemenea lui Vartanean, se vor alătura echipei Mișcării Alternativa Națională a primarului de Chișinău, Ion Ceban.

„Am depus cererea de ieșire din fracțiunea BeCS. De astăzi voi activa în calitate de deputat independent. Vreau să le mulțumesc deputaților din BeCS pentru susținerea demersului meu. Vreau să le urez succes în promovarea legilor în beneficiul R. Moldova. Eu voi susține oricare proiect de lege în beneficiul R. Moldova, fie că va fi promovat de opoziție sau majoritatea parlamentară”, a declarat Vartanean astăzi, la începutul ședinței în plen a Parlamentului.

CITIȚI și Socialiștii mai PIERD un deputat: „Este omul apropiat lui Ion Ceban”

Ministrul Economiei, deputatul Dumitru Alaiba, crede că Vartanean este „prima rândunică” ce părăsește BeCS.

„Credeam din toată inima că acest Parlament va fi fără transfugi, fără deputați care vin pe o listă și după asta sar în altă barcă. Din păcate, nu a fost să fie. Avem o rândunică, nu știu dacă e prima, a doua sau câte acolo se mai pregătesc... Explicația oferită de domnul Vartanean nu este suficientă. Cred că societatea trebuie să știe de ce ați luat această decizie destul de bizară, cu care eram obișnuiți în parlamentele trecute. Nu a fost să fie un parlament fără transfugi. Sunteți primul transfug și felicitări domnului Ion Ceban cu această achiziție”, a spus Alaiba.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că un anumit centru de comandă i-a cerut lui Vartanean să meargă la Ion Ceban în partid.

„Eu de asta am și întrebat cum îl prezint pe Gaik Vartanean. Să nu obijduiesc cumva instituția care îl schimbă dintr-un partid în altul. Dar noi ne dăm bine seama care e acea instituție”, a menționat Igor Grosu.

Menționăm că Partidul Socialiștilor i-a solicitat ieri lui Vartanean să-și depună și mandatul de deputat.

„Decizia lui Gaik Vartanean nu reprezintă o surpriză pentru echipa PSRM. Noi am știut întotdeauna că el este omul apropiat lui Ion Ceban și că plecarea lui era un fapt iminent. Îi dorim success în continuare, cu precizarea de rigoare că PSRM mereu a condamnat traseismul politic”, se arăta într-un mesaj al PSRM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Macarie 15.12.2022 16:48

Ii tot un Drac și tot ii Rosu!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md