06:34:45 03.12.2021
Stiri

Unul dintre adjuncții lui Stoianoglo a DEMISIONAT înainte ca Ruslan Popov să fie ridicat de mascații de la SIS din somptuoasa sa casă: „Iarăși asistăm la o demonstrare inutilă de forță - OPRIȚI-VĂ”

Actualitate 10.10.2021 10:04 Vizualizări1967 Autor: Ziarul National
Unul dintre adjuncții lui Stoianoglo a DEMISIONAT înainte ca Ruslan Popov să fie ridicat de mascații de la SIS din somptuoasa sa casă: „Iarăși asistăm la o demonstrare inutilă de forță - OPRIȚI-VĂ” Captură


Adjunctul procurorului general, Iurie Perevoznic, a demisionat după reținerea șefului său, Alexandr Stoianoglo, și cu o zi înainte ca Ruslan Popov să fie ridicat din casă sa luxoasă de mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Perevoznic le cere colegilor săi procurori, care instrumentează cazurile lui Stoianoglo și Popov, să respecte legea.

„Iarăși asistăm la o demonstrare inutilă de forță, deja în privința adjunctului procurorului general, Ruslan Popov. Nu înțeleg raționamentul privării de libertate a acestuia, prin aplicarea reținerii. Reținutul nu se ascunde (dacă dorea, atunci cred că o făcea demult, a avut posibilitate), nu este nici de flagrant, nu mai vorbesc de stabilirea identității. Nu ține nici presupunerea că ar putea împiedica stabilirea adevărului, odată ce au fost realizate controale etc. La fel ca și în cazul procurorului general, cred că se exagerează, că să nu folosesc alte calificative”, a declarat Perevoznic.

Citește și: Adjunctul lui Stoianoglo de la Procuratura Generală, Ruslan Popov, REȚINUT pentru 72 de ore pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită. Prima declarație a procurorului suspendat din funcție

În opinia lui Perevoznic, s-au încălcat toate normele legale în privința colegilor săi Stoianoglo și Popov.

„Ca fost coleg mă adresez și vă implor, domnilor procurori, care gestionați aceste cauze - opriți-vă. Mai recitiți normele legale. De ce nu doriți să înțelegeți că toată această bravadă ne va costa foarte și foarte scump? Vom plăti toți, inclusiv cei care cred că asistă în prezent la spectacol pe gratis. Nota de plată (biletul la spectacol) va fi descurajantă, nu vă îndoiți”.

Perevoznic, suspendat din funcție, a menționat că a depus cererea de demisie pe 7 octombrie, iar pe 8 octombrie a fost semnată de procurorul general interimar Dumitru Robu.

CITIȚI și Procurorul Victor Furtună oferă DETALII despre infracțiunile care ar fi fost comise de Stoianoglo și raționamentul pentru care solicită 30 de zile de AREST: „S-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”

„M-au determinat să demisionez următoarele circumstanțe: imediat ce a fost adoptată hotărârea CSP din 5 octombrie 2021 în privința procurorului general, ministrul Justiției a plasat pe rețelele de socializare informația că, odată cu suspendarea procurorului general, sunt suspendați și adjuncții săi. Consider că acest anunț și celelalte acțiuni care au urmat au fost făcute pripit, fără a consulta legea. Deoarece am fost înlăturat de la tot ce se petrecea în instituție, am considerat că unica soluție este să-mi dau demisia, în caz contrar urma să-mi asum și eu toate acțiunile și consecințele (făcând parte din conducerea Procuraturii), lucru pe care nu pot să mi-l permit. Or, evenimentele din aceste zile m-au convins că am luat o decizie corectă, fiindcă nu împărtășesc ce se întâmplă”, a conchis Perevoznic.

CITIȚI și Alexandr Stoianoglo, plasat în AREST la domiciliu pentru 30 de zile: „Unicul scop este înlăturarea mea din funcție”

De menționat că adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a fost reținut ieri pentru 72 de ore pentru îmbogățire ilicită. Popov consideră că la mijloc ar fi o comandă politică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Fare 10.10.2021 13:01

Avem doar o singură întrebare la acest procuror;de cate ori a zis "oprita-va" pe timpul regimului Plahatniuc?

Veteran-Echip 10.10.2021 14:29

Acest individ azi ”principial”, pe timpul regimului criminal a lui Plahatniuc, apropo pe care îl slujea toată conducerea Procuraturii Generale, stătea ca o rață mută. Azi el se bucură de dreptul la exprimare. Dar nu i-ar strica ca să se ”bucure” de acest drept - în Penitenciarul nr. 13, poate atunci și-ar da seama ce înseamnă să fii arestat fără nicio vină. De și ne îndoim că el ar înțelege ceva.

Elizabeth 11.10.2021 13:52

Vreau să fac cunoscută lumii despre Doctorul Dawn Acuna, marele turnător de vrăji care mi-a adus soțul la mine când am crezut că orice speranță s-a pierdut. Doctorul Dawn Acuna și-a folosit vraja sa puternică pentru a-mi pune un zâmbet pe față, aducându-mi înapoi bărbatul cu vraja ei, la început am crezut că visez când soțul meu s-a întors la mine în genunchi implorându-mă să-l iert și să-l accept înapoi și chiar și de atunci mă iubește mai mult decât m-am așteptat vreodată, apoi mi-am jurat sinelui că voi anunța lumea despre doctorul Dawn Acuna pentru că este un Dumnezeu trimis. Ai probleme în relația ta? partenerul tău s-a despărțit de tine și încă îl iubești și îl vrei înapoi? Ai probleme cu finanțele tale? sau aveți nevoie de ajutor de orice fel, atunci contactați doctorul Dawn Acuna astăzi pentru că vă garantez 100% că vă va ajuta la fel cum m-a ajutat și ea: {dawnacuna314@gmail.com} WhatsApp: +2348032246310

Jennifer 11.10.2021 14:39

Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația dvs. Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com WhatsApp: +2348032246310

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md