23:42:39 25.06.2024
Stiri

Un deputat din coaliția majoritară sugerează că NU va fi SCHIMBAT sistemul electoral, iar toată campania de promovare a UNINOMINALULUI ar fi un TRUC al PD

Politică 17.03.2017 10:00 Vizualizări3617 Autor: Ziarul National
Un deputat din coaliția majoritară sugerează că NU va fi SCHIMBAT sistemul electoral, iar toată campania de promovare a UNINOMINALULUI ar fi un TRUC al PD


Deputatul Lilian Carp declară că Partidul Liberal (PL) nu va susține inițiativa democraților de a schimba sistemul electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare și sugerează că nici Partidul Democrat (PD) nu și-ar dori implementarea sistemului uninominal sau chiar a sistemului mixt.

Potrivit lui Carp, cei din PD ar fi lansat această campanie de informare a populației cu privire la beneficiile votului uninominal, dar și colectarea semnăturilor pentru implementarea acestui sistem doar pentru ca să-și ridice ratingul electoral, care este la pământ.

Acesta a mai declarat, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că democrații ne-au obișnuit cu astfel de acțiuni. Carp a amintit că în preajma alegerilor parlamentare din 2014 PD, care stătea prost în sondaje, a organizat alegeri primare în partid și cetățenii ar fi decis candidații prezenți pe lista electorală. Liberalul a mai amintit de și „autobuzul vesel” al democraților, care a străbătut Moldova în lung și în lat.

Astfel, Lilian Carp crede că această chestiune cu votul uninominal ar putea fi o momeală pentru ca PD să-și ridice ratingul, iar alegerile vor avea loc în conformitate cu actualul sistem.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat aseară la postul public de televiziune că viitorul Legislativ urmează să fie ales prin vot uninominal.

„Noi am înregistrat acest proiect de lege, iar acum urmează dezbaterile cu societate civilă. Proiectul trebuie să treacă şi printr-o expertiză internaţională. Cred că vom reuşi până la alegerile parlamentare din 2018. Mai avem un an şi jumătate şi timpul ne permite. Ştiu că discuţiile nu vor fi uşoare. Dar vom discuta şi îi vom convinge pe colegii din Parlament”, a punctat fruntașul PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md