18:55:27 03.04.2020
 
Stiri

Judecătorii din cauza cărora R. Moldova a fost condamnată la CtEDO în dosarul „Gemenii” DEMISIONEAZĂ. Premierul Chicu: „Trebuie să PLĂTEASCĂ. Să fie promovat mecanismul de acțiune în regres. În acest caz NU stăm acasă”

Anticorupție 19.03.2020 12:03 Vizualizări2204 Autor: Ziarul National
Judecătorii din cauza cărora R. Moldova a fost condamnată la CtEDO în dosarul „Gemenii” DEMISIONEAZĂ. Premierul Chicu: „Trebuie să PLĂTEASCĂ. Să fie promovat mecanismul de acțiune în regres. În acest caz NU stăm acasă”


Noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat astăzi cererile de demisie ale unor judecători de la Curtea Supremă de Justiție, Curtea de Apel Chișinău și Judecătoria Orhei. Printre judecătorii care au demisionat se numără și magistratul CSJ, Sveatoslav Moldovan, care a făcut parte din completul de judecată ce a luat decizia în dosarul „Gemenii”. Această decizie a costat bugetul R. Moldova 70 de milioane de lei, după ce CtEDO a obligat statul R. Moldova să achite despăgubiri persoanelor private abuziv de proprietate.

CITIȚI și Un nou dosar pierdut la CtEDO: R. Moldova, obligată să achite 1,5 MILIOANE de euro în cazul „Gemenii” și să întoarcă terenurile și clădirea în valoare de 2,1 milioane de euro

Premierul Ion Chicu este oarecum mulțumit că unii judecători pleacă din sistem, dar își dorește ca aceștia să plătească pentru deciziile lor ilegale nu doar cu funcția.

Citește și: Chicu NU renunță. Cele 3,5 milioane de euro pe care trebuie să le plătească R. Moldova în dosarul „Gemenii” vor fi TĂIATE de la justiție

„Plecarea din sistem a judecătorilor din vina cărora țara noastră are de plătit zeci de milioane la CtEDO e un bun pas. Dar insuficient. Trebuie să plătească. Dle Fadei Nagacevschi, vă rog ca mecanismul funcțional de acțiune în regres să fie promovat cât mai rapid. În acest caz nu stăm acasă”, a menționat Chicu într-o postare pe Facebook.

Citește și: DOC // NU cinci, dar OPT judecători s-ar face vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO în dosarul „Gemenii”: Ministerul Justiției a făcut publică lista hotărârilor Înaltei Curți de la Strasbourg în cauzele moldovenești din ultimii 19 ani

De menționat că judecătorul Sveatoslav Moldovan a invocat probleme de sănătate. Și magistratul CSJ, Nicolae Craiu, a depus cerere de demisie, însă examinarea acesteia va avea loc mai târziu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md