14:31:49 03.10.2023
Stiri

DOC // Mesaj PUTERNIC de sprijin pentru R. Moldova, inclusiv în privința modernizării capacităților de APĂRARE. Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova solicită instituțiilor UE să înceapă negocierile de ADERARE a R. Moldova

Actualitate 02.11.2022 11:33 Vizualizări1809 Autor: Ziarul National
DOC // Mesaj PUTERNIC de sprijin pentru R. Moldova, inclusiv în privința modernizării capacităților de APĂRARE. Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova solicită instituțiilor UE să înceapă negocierile de ADERARE a R. Moldova


Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova solicită instituțiilor Uniunii Europene să înceapă negocierile de aderare a R. Moldova îndată ce republica noastră va îndeplini cele nouă recomandări înaintate în Avizul Comisiei Europene.

Recomandarea a fost inclusă în Declarația finală a celei de-a 12-a reuniuni a Comitetului Parlamentar de asociere UE – R. Moldova.

Prin intermediul acestui document, Comisiei Europene i se solicită să comunice R. Moldova, în timp util, condițiile suplimentare necesare procesului de aderare și să asiste republica noastră în pregătirea unei strategii cuprinzătoare de preaderare. De asemenea, parlamentarii cer instituțiilor europene să asigure sprijin financiar rapid și suplimentar, inclusiv fonduri europene nerambursabile, pentru a susține procesul de aderare a R. Moldova și pentru gestionarea crizei energetice. În context, se solicită Comisiei Europene să ofere R. Moldova, cât mai curând posibil, acces la Instrumentul de asistență pentru preaderare (IPA III).

Documentul adoptat salută solidaritatea și sprijinul continuu oferit de către autoritățile moldovenești refugiaților ucraineni și accentuează rolul-cheie pe care l-a avut până acum R. Moldova pentru siguranța și stabilitatea UE.

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova invită UE să sprijine republica noastră în modernizarea capacităților de apărare și în consolidarea securității, stabilității și rezilienței naționale, având în vedere provocările de securitate cu care se confruntă.

Totodată, Comitetul salută progresele investigațiilor în câteva dosare anticorupție răsunătoare, precum și eforturile continue ale R. Moldova în domeniul justiției și al luptei cu corupția.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md