07:15:37 22.10.2021
Stiri

Dodon e gata să dea cu piciorul la cele 600 de milioane de euro din partea UE? Socialistul CONDIȚIONEAZĂ acceptarea acestui ajutor, deși este singurul astfel de pachet economic acordat de UE unei țări din vecinătatea estică

Actualitate 03.06.2021 21:52 Vizualizări4917 Autor: Ziarul National
Dodon e gata să dea cu piciorul la cele 600 de milioane de euro din partea UE? Socialistul CONDIȚIONEAZĂ acceptarea acestui ajutor, deși este singurul astfel de pachet economic acordat de UE unei țări din vecinătatea estică


Liderul socialiștilor Igor Dodon recunoaște că R. Moldova se află într-o situație social-economică plecară, însă condiționează ajutorul de 600 de milioane de euro aprobat ieri de Comisia Europeană. „Salutăm, dar să vedem în ce condiții”, a declarat în această seară Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova.

Citește și: Un analist investițional AVERTIZEAZĂ: R. Moldova ar putea rata cele 600 de MILIOANE de euro oferite de UE, dacă guvernarea e preluată de Dodon/Voronin: „Finanțările sunt condiționate de reforme, iar „kuliok” Dodon nu ar putea accesa acești bani”

Potrivit lui Dodon, R. Moldova nu trebuie să accepte toate condiționalitățile impuse de UE.

Citește și: UE a aprobat alocarea a 600 de MILIOANE de euro pentru RELANSAREA economică a R. Moldova: „Este singurul astfel de PACHET economic acordat de UE unei țări din vecinătatea estică”

„Este bine când cei din afara țării vor să ne ajute și salut orice ajutor. Dar în ce condiții? Am auzit că vor fi condiționalități politice, inclusiv majorarea vârstei de pensionare sau lichidarea raioanelor. De aceea, noi salutăm, dar să vedem în ce condiții. Dacă va fi în condiții ca pentru Alianța pentru Integrare Europeană unu și doi… Pentru reforma justiției s-au spălat vreo 100 și ceva de milioane de lei. Când se fura miliardul, europenii finanțau reforma justiției. Și a doua întrebare: de ce acum, în campania electorală?”, a menționat Dodon.

Citește și: Maia Sandu, despre AJUTORUL de 600 de milioane de euro anunțat de UE: „Fondurile vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și R. Moldova”

Socialistul a amintit, în acest context, de creditul care urma să-l acorde în 2020 Federația Rusă. În opinia lui Dodon, partidele de dreapta au tratat drept „gest electoral” creditul rusesc. „Vom insista ca fiecare bănuț, care va veni din UE, să fie prezentat raport în fața oamenilor. Unde s-a dus? Și insist ca banii să nu se ducă la ONG-uri”, a spus Dodon.

Socialistul a avut un comentariu și în privința celor 6 000 de tone de motorină oferită pe gratis de România agricultorilor din R. Moldova. „Românii dau motorină să fie repartizată prin raioane, cu toate că Iohanis a promis în decembrie anul trecut. De ce nu ați dat în februarie? Ați așteptat să se finalizeze lucrările de primăvară și acum vreți să umblați cu căldarea pe la oameni? Mulțumesc, bogdaprosti”.

Citește și: UE își dorește PROGRESE în realizarea reformelor: „Atât timp cât sumele și condiționalitățile sunt în interesul cetățenilor R. Moldova, nu văd niciun obstacol în accesarea integrală a ajutorului european de 600 de milioane de euro”

Comisia Europeană a anunțat miercuri un Plan de redresare economică pentru R. Moldova, care va mobiliza până la 600 de milioane de euro sub formă de asistență macro-financiară, granturi și investiții, sprijinite prin combinări și garanții financiare.

Această nouă finanțare va fi mobilizată pe parcursul următorilor trei ani pentru a promova investiții care să susțină o redresare durabilă și favorabilă incluziunii în urma crizei COVID-19.

Citește și: Ministrul de Externe al României despre decizia UE de a acorda 600 de MILIOANE de euro R. Moldova: „Un gest de SUSȚINERE și o dovadă a solidarității UE cu cetățenii R. Moldova”

Planul se bazează pe cinci piloni: gestionarea finanțelor publice și guvernanța economică; economia competitivă, comerțul și IMM-urile; infrastructura; educația și capacitatea de inserție profesională; și statul de drept și reforma justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

ion 03.06.2021 22:33

Conditia este ca tovarasul Kulioc cu kuliocarii sa fie tinuti cit mai departe de acesti bani.

ion 03.06.2021 22:42

banii in va fura Spinu, Grosu si Litvienco si bineinteles sfanta minciunosa - Maia Sandu!

Sergiy 04.06.2021 11:34

Eara minti Dodoane. Nu ții rușine sa rada o tara de tine? Un om deștept pleacă cu mândrețe și capul bine ridicat, dar unu prost cu capul aplecat (ca oaia)

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md