16:27:36 04.12.2022
Stiri

Președinta Comisiei Europene anunță „măsuri suplimentare” de SPRIJIN pentru R. Moldova în DEPĂȘIREA crizei gazelor. Despre ce au discutat Ursula von der Leyen și Maia Sandu

Actualitate 26.10.2021 16:56 Vizualizări2922 Autor: Ziarul National
Președinta Comisiei Europene anunță „măsuri suplimentare” de SPRIJIN pentru R. Moldova în DEPĂȘIREA crizei gazelor. Despre ce au discutat Ursula von der Leyen și Maia Sandu


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut marți o convorbire la telefon cu președinta Maia Sandu pentru a discuta problemele cu care se confruntă Republica Moldova în aprovizionarea cu gaze naturale, asigurând-o pe șefa statului moldovean de sprijinul Uniunii Europene.

„O convorbire telefonică bună cu Maia Sandu. Suntem în contact regulat pentru a ajuta R. Moldova să facă față problemei aprovizionării cu gaze. UE este alături de R. Moldova. Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației”, a scris von der Leyen pe Twitter.

Șefa Executivului european a mai anunțat că, în prezent, UE analizează „măsuri suplimentare de sprijin”.

„Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova - și în momente bune, și în momente mai grele. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menționat după conversația telefonică cu doamna Ursula von der Leyen Președintele R. Moldova, Maia Sandu.
Convorbirea telefonică dintre Ursula von der Leyen și Maia Sandu a avut loc în contextul în care R. Moldova a solicitat acum două săptămâni ajutor ţărilor UE după ce „Gazprom” şi-a redus semnificativ livrările în luna octombrie.

Guvernul de la Chișinău nu este dispus să accepte noi termeni în contractul cu „Gazprom”, ce ar include plata a circa 1 000 de dolari pentru mia de metri cubi, plus plata unei pretinse datorii de 709 de milioane de dolari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri
04.12.2022 10:13 465 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md