05:01:32 17.05.2024
Stiri

TRAINING // Cum trebuie să fie MEDIAT un conflict

Social 12.10.2015 16:48 Vizualizări1540 Autor: Galina Munteanu
TRAINING // Cum trebuie să fie MEDIAT un conflict


Timp de trei zile, 20 de reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret din R. Moldova au învățat cele mai reușite tehnici de mediere a mai multor tipuri de conflict din activitatea lor.

Acțiunea face parte din cadrul proiectului „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova”, implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului al R. Moldova în cadrul Programului de Granturi 2015.

Potrivit trainerului proiectului, Natalia Ciobanu, atunci când apare un conflict în timpul instruirilor, formatorii trebuie să acorde timp și spațiu pentru a discuta cu participanții. „Trebuie să aflăm care sunt nevoile fiecărei persoane și să găsim un compromis. Aici este necesar să aplicăm tehnica pe care am studiat-o la comunicarea non-violență: observarea, exprimarea emoțiilor, a necesităților și a solicitărilor”, susține Natalia Ciobanu.

În timpul trainingului au fost organizate mai multe activităţi care i-au ajutat pe formatori să înțeleagă cât de importantă este comunicarea atunci când există neînțelegeri.

„În urma acestui modul, am învățat să identific factorii care determină escaladarea conflictelor și să identific tehnici variate pentru îmbunătățirea procesului de comunicare și negociere dintre diferite părți”, este de părere unul dintre participanți, Eduard Soltanici.

„Eu am spus de multe ori că problemele care nu sunt rezolvate de stat, din diverse motive, sunt soluționate de ONG-urile care se implică, iar aici vorbesc și de activitatea Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, care face lucruri frumoase și utile societății. Din acest motiv, vă încurajez să aplicați la Programul de Granturi pentru anul 2016 și să veniți cu noi proiecte utile”, a spus viceministrul Tineretului și Sportului, Andrei Spînu.

După această instruire, participanții vor trebui să aplice cele învățate și vor desfășura un training informativ în cadrul ONG-urilor din care fac parte.

Următorul modul de instruire cu titlul „Monitorizarea și evaluarea procesului de invatare în context non-formal” va avea loc în perioada 6-8 noiembrie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md