06:04:11 16.07.2024
Stiri

Comisia pre-vetting, NEUTRĂ în scandalul cu implicarea membrei Tatiana Răducanu: „Comisia își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare”

Actualitate 16.05.2024 10:08 Vizualizări668 Autor: ZiarulNational
Comisia pre-vetting, NEUTRĂ în scandalul cu implicarea membrei Tatiana Răducanu: „Comisia își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare”


Comisia pre-vetting susține că a luat act de declarațiile publice ale șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la adresa Tatianei Răducanu și așteaptă toate acuzațiile să fie investigate minuțios de către organele competente.

„Comisia pre-vetting a luat act de intenția exprimată de Tatiana Răducanu de a-și da demisia din funcția de membră a Comisiei în contextul declarațiilor menționate. Parlamentul R. Moldova este cel care urmează să decidă asupra cererii de demisie a Tatianei Răducanu.

CITIȚI și DOC // Procuratura Anticorupție confirmă VERIDICITATEA scrisorii trimise de Veronica Dragalin mai multor instituții publice, care a determinat demisia membrei Comisiei pre-vetting, Tatiana Răducan: Ar fi fost omul controversatului Platon

Comisia pre-vetting își exprimă speranța și așteptarea ca acuzațiile aduse împotriva Tatianei Răducanu să fie investigate minuțios de autoritățile naționale competente în deplină conformitate cu principiile unui proces echitabil, inclusiv prezumția nevinovăției, prevăzute atât în legislația R. Moldova, cât și în standardele internaționale cu privire la drepturile omului”, se arată în comunicatul remis de Comisie.

Citește și: Șefa Procuraturii Anticorupție, PRECIZĂRI despre pretinsa afiliere a Tatianei Răducan cu fugarul Platon. „Mesajele pe care le-am citat nu sunt din cele trei telefoane ridicate de la Veaceslav Platon în anul 2016”

În același timp, Comisia pre-vetting a dat asigurări că își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare, conform mandatului său prevăzut în Legea nr. 26/2022.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md