00:47:38 26.06.2024
Stiri

Concluzia la care au ajuns Rusia și China pentru ÎNCHEIEREA războiul din Ucraina

Actualitate 16.05.2024 15:07 Vizualizări997 Autor: ZiarulNational
Concluzia la care au ajuns Rusia și China pentru ÎNCHEIEREA războiul din Ucraina


Preşedintele chinez Xi Jinping afirmă joi, 16 mai, după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Beijing, că Rusia și China sunt de acord să găsească o „soluție politică” pentru a rezolva „criza” din Ucraina, transmite AFP.

China nu a condamnat niciodată atacul Rusiei pe teritoriul ucrainean.

„Cele două părţi sunt de acord asupra faptului că o soluţie politică la criza din Ucraina este calea de urmat”, a anunţat în faţa presei, alături de Putin, Xi.

Putin s-a declarat „recunoscător” faţă „iniţiativele” de pace ale Chinei în Războiul din Ucraina, pe care a invadat-o în urmă cu peste doi ani.

„Le suntem recunoscători prietenilor şi colegilor noştri chinezi pentru iniţiativele pe care le avansează cu scopul de a rezolva această problemă”, a declarat Putin.

Beijingul nu a condamnat nicodată Moscova şi cere respectarea integrităţii teritoriale a tututor ţărilor, inclusiv a Ucrainei, şi luarea în considerare a îngrijorărilor aliatului său rus.

Armata ucraineană anunţă joi, 16 mai, că a oprit „înaintarea” rusă în anumite zone în regiunea ucraineană Harkov (nord-est), unde Rusia a lansat un atac-surpriză la 10 mai şi a cucerit noi teritorii.

„Situaţia în sectorul Harkov rămâne complicată”, însă „forţele apărării noastre au reuşit să stabilizeze parţial situaţia. Înaintarea inamicului în anumite zone şi localităţi a fost oprită”, a anunţat la televiziune un purtător de cuvânt al armatei în regiune, Nazar Voloşin.

Armata rusă „încearcă în continuare să creeze condiţii ale unei noi înaintări”, a adăugat el.

La Vovceansk, o localitate cu aproximativ 18.000 de locuitori înainte de război şi una dintre principalele localităţi din regiune pe care Moscova încearcă să o cucerească, forţe ucrainene „verificau atent imobile” situate în nordul oraşului, după ce în ultimele zile în zonă au avut loc lupte de stradă, a anunţat Voloşin.

Armata ucraineană „încearcă să stabilizeze situaţia, să-i provoace pagube şi să împiedice inamicul să se instaleze. Contraatacuri (ucrainene) sunt în curs”, a anunţat el.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md