13:06:10 21.07.2024
Stiri

STUDIU // Consumul unei cantităţi mari de cafea ar putea duce la PRELUNGIREA vieţii

Știri 09.07.2018 14:00 Vizualizări2234 Autor: Ziarul National
STUDIU // Consumul unei cantităţi mari de cafea ar putea duce la PRELUNGIREA vieţii sursa: google.ro


În cadrul unui nou studiu a fost descoperit că prin consumul cafelei, chiar şi a peste opt ceşti pe zi, riscul decesului scade cu 10 ani. Specialiştii au declarat, însă, că rezultatele studiului reprezintă o asociere a consumului de cafea cu longevitatea, nu o consecinţă.

În cadrul studiului, Loftfield şi echipa sa au analizat aproximativ 500.000 de persoane ce au luat parte în studiul Biobank din Marea Britanie. Conform Live Science, în total specialiştii au analizat informaţiile privind starea de sănătate a peste nouă milioane de persoane.

În cadrul studiului Biobank, participanţii au fost întrebaţi câte ceşti de cafea consumă zilnic, inclusiv decofeinizată. De asemenea, le-au fost adresate întrebări şi despre starea generală de sănătate, educaţie, dacă sunt fumători sau consumă alcool regulat. În plus, cercetătorii au prelevat probe de ADN de la subiecţi.

În cadrul unei perioade de urmărire ce s-a desfăşurat pe 10 ani, în jur de 14.000 de persoane din studiu au murit, printre principalele cauze fiind cancerul, bolile cardiovasculare şi respiratorii.

Cercetătorii au descoperit că cu cât creştea consumul de cafea pe zi, cu atât participanţii aveau mai puţine şanse să moară în timpul studiului. „Având în vedere că, în cadrul studiului au existat şi persoane ce consumă cafea decofeinizată, dar care aveau rezultate asociate asemănătoare cu cei ce consumau cafea normală, putem spune că nu doar cafeina este responsabilă pentru aceste efecte pozitive”, a declarat Loftfield.

Atunci când au analizat probele genetice ale participanţilor, specialiştii au descoperit patru variaţii genetice asociate metabolizării cafeinei. Deşi anterior se credea că deţinerea acestor gene este asociată riscului crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, în cadrul studiului recent nu a fost regăsită corelaţia, spune Loftfield.

Sursa: descopera.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md