07:12:11 06.12.2021
Stiri

Frigul te face să bei mai mult alcool. Care este explicația

Știri 26.11.2018 15:03 Vizualizări963 Autor: Ziarul National
Frigul te face să bei mai mult alcool. Care este explicația sursa: eva.ro


Persoanele care trăiesc în zone cu temperaturi scăzute și cu mai puțin soare sunt mai predispuse să consume mult alcool, potrivit unui nou studiu recent.

Există o legătură între temperatura medie și orele de lumină solară și consumul de alcool, susțin cercetătorii americani. Analizând date din 193 de țări, un grup de cercetători a găsit dovezi privind legătura dintre climă și o incidență mai mare a consumului de alcool și a bolilor de ficat, scrie cotidianul britanic The Independent.

„Acesta este primul studiu care demonstrează sistematic că în întreaga lume și în America, în zonele mai reci și cu mai puțin soare, există mai mult consum de alcool și mai multe cazuri de ciroză alcoolică”, a afirmat Ramon Bataller, director asociat al Centrului de cercetare a bolilor de ficat din Pittsburgh.

Fiind vasodilatator, alcoolul relaxează vasele de sânge și crește fluxul de sânge spre piele.

Consumul de alcool este, de asemenea, legat de depresie, care tinde să fie mai răspândită atunci când lumina soarelui este insuficientă.

Studiul, prezentat în publicația științifică Hepatology, se bazează pe date furnizate de Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Mondială de Meteorologie.

„Acum avem dovezi noi că vremea și în special temperatura și cantitatea de lumină solară la care suntem expuși au o influență puternică asupra cantității de alcool pe care îl consumăm”, a declarat doctorul Peter McCann, consilier medical la Spitalul Castle Craig din Scottish Borders, o clinică rezidențială de reabilitare pentru dependența de alcool și droguri, care a lucrat la acest studiu.

În plus, acest consum de alcool legat de vreme este direct legat și de riscul de a dezvolta cea mai periculoasă formă de boală hepatică - ciroza - care poate în cele din urma să evolueze spre insuficiență hepatică și deces”, a explicat el.

„Legile mai stricte privind prețurile la alcool sunt cu siguranță justificate atunci când luăm în considerare efectul combinat devastator al luminii solare insuficiente și consumului de alcool mai ieftin.

Legile publicității ar trebui abordate cu restricții în timpul lunilor de iarnă”, a spus Peter McCann.

Dovezile legate de influența climei survin în momentul în care OMS prezintă noi date despre consumul de alcool în Europa, la un summit în capitala Scoției, Edinburgh.

Potrivit noilor date, nivelul de consum de alcool rămâne crescut și că aproape jumătate dintre bărbați riscă să aibă probleme de sănătate și sociale atât pe termen scurt cât și pe termen lung din cauza problemelor provocate de consumul de alcool.

La începutul acestui an, o legislație privind stabilirea prețurilor minime la alcool a intrat în vigoare în Scoția în încercarea de a soluționa problema consumului de alcool.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md