08:24:27 06.12.2021
Stiri

Secretul vieții lungi și fericite. Ce spune cel mai longeviv STUDIU din lume

Știri 05.12.2018 18:02 Vizualizări1444 Autor: Ziarul National


Secretul vieții lungi și fericite. Ce spune cel mai longeviv STUDIU din lume sursa: one.ro

Un studiu publicat recent sugerează că mariajul crește șansele de recuperare în lupta cu cancerul, menține sănătatea și asigură prosperitatea și satisfacția pe plan intim.

„În general, oamenii care au un mariaj stabil sunt mai sănătoși decât cei care nu au fost niciodată căsătoriți”, explică George Ploubidis, de la University College din Londra.

Beneficiul legat de starea de sănătate nu este singurul care se naște dintr-o relație stabilă. Acestea sunt cele mai mari atuuri ale persoanelor care au un partener stabil.

Sunt mai sănătoși

Acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii care arată că persoanele, care se află într-un mariaj sau într-o relație stabilă au tendința de a fuma mai puțin, de a bea cantități reduse de alcool și de a mânca mai sănătos. Astfel, mariajul ajută la evitarea afecțiunilor precum diabetul, problemele respiratorii și cele de natură cardiovasculară. De asemenea, existența unor sume de bani comune ajută, prin faptul că diminuează stresul, iar oamenii sunt mai încrezători.

Trăiesc mai mult

O relație stabilă și fericită poate crește, de asemenea, speranța de viață. Oamenii de știință au analizat și combinat rezultatele mai multor studii și au descoperit că soții și soțiile au cu 10-15% mai puține șanse de a muri prematur decât ceilalți oameni. O posibilă explicație este aceea că, aflându-se într-o relație, oamenii tind să aibă grijă unul de celălalt mai mult, în special de sănătate. Cheia este ca relația sau mariajul să meargă bine, căci, în caz contrar, s-a demonstrat că certurile și divergențele frecvente cu partenerul de viață pot crește riscul de deces prematur.

Sunt mai prosperi

Se spune că nu trebuie să dai iubirii un preț, însă economiștii au făcut asta. S-a demonstrat că persoanele care sunt căsătorite și au un mariaj de lungă durată au o situație financiară mult mai bună decât majoritatea celor care trăiesc singuri. Acest lucru se datorează faptului că familia dispune de venituri puse la comun și că în „echipă” toate investițiile ating un alt nivel.

Nu se luptă cu singurătatea

Beneficiile căsătoriei asupra sănătății ating și nivelul sănătății mintale. Oamenii care se află într-o relație stabilă sunt mai puțin predispuși depresiei, la fel cum sunt mai puțin expuși exceselor în ceea ce privește consumul de alcool sau droguri. De asemenea, un partener de viață înseamnă sprijin și încredere. Beneficiile de natură psihologică ale căsătoriei sunt mai pronunțate în cazul bărbaților, asta pentru că femeile au, în general, legături de prietenie și în afara cuplului.

Au mai multe satisfacții legate de viața sexuală

Cercetătorii afirmă că, odată cu anii, când doi oameni ajung să se cunoască foarte bine, viața sexuală devine mult mai satisfăcătoare. Un studiu recent arată chiar că oamenii căsătoriți de mulți ani au o viață sexuală mult mai activă decât cei care au relații de scurt timp sau cei care nu au un partener stabil.

Sursa: one.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md