15:05:24 12.04.2024
Stiri

BENEFICII // Ce se întâmplă în corpul tău când bei cafea în fiecare zi

Știri 15.01.2019 08:30 Vizualizări3502 Autor: Ziarul National
BENEFICII // Ce se întâmplă în corpul tău când bei cafea în fiecare zi Sursa: eva.ro


Cafeaua nu numai că te ajută să treci peste o zi stresantă, ci conține și multe beneficii pentru sănătate. Pentru unele persoane are un gust mai bun cu câteva lingurițe de zahăr și frișcă sau lapte, dar beneficiile provin doar de la cafeaua neagră.

Înainte de a afla ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare dimineață când te trezești, ar trebui să știi că este recomandat să achiziționezi cafea organică de fiecare dată când este posibil. De asemenea, alege cafeaua normală, fără arome adăugate, deoarece acestea vor scădea beneficiile pe care le obții din consumul de cafea.

Bei cafea în fiecare zi? Iată cum reacționează corpul tău!

Îți stimulează metabolismul

Acesta este probabil motivul principal pentru care o consumă oamenii. Gândește-te doar la sentimentul pe care îl ai când te dai jos dimineața din pat și te simți nepregătit pentru ziua care urmează, după care îți torni o cană cu cafea și te simți instant energizat. Deși această energie nu durează mult, te poate ajuta cu siguranță să îți începi ziua într-o notă pozitivă. În plus, cine spune că nu poți să mai bei o cană după-masă? Studiile au ajuns la concluzia că această băutură îți poate stimula metabolismul chiar și după antrenamente. Un studiu publicat în Journal of Applied Physiology a descoperit că rezistența atleților care au băut o cafea după exerciții a crescut cu 66% în cazul glicogenului muscular, care ajută organismul să înlocuiască energia imediat după un antrenament dificil.

Stimulează sănătatea mentală

Unele studii au descoperit că un consum de 3-5 căni de cafea pe zi poate scădea riscul dezvoltării bolii Alzheimer și demenței cu 65% în cazul bărbaților și femeilor de vârstă mijlocie. Alte studii au descoperit că o cană zilnică de cafea poate reduce riscul dezvoltării bolii Parkinson cu 32-60%. De asemenea, cafeaua poate bloca un tip de substanțe din creier, cunoscute drept adenozine. Acestea scad producția de dopamină, serotonină și alți neurotransmițători benefici pentru creier.

Cafeaua blochează aceste adenozine, crescând producția de chimicale care ne fac să ne simțim bine. Iar alte studii au descoperit că băutura neagră poate crește performanțele cognitive, îmbunătăți starea de spirit, timpul de reacție, memoria și gradul de alertă.

Te face să te simți bine

Un studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Public School of Health a ajuns la concluzia că adulții care beau de la două până la patru căni de cafea pe zi au un risc cu 50% mai mic de a se sinucide, în comparație cu persoanele care beau cafea fără cofeină sau care nu beau cafea deloc. În plus, cafeaua conține mulți antioxidanți și substanțe nutritive benefice, precum vitaminele B1, B2, B3 și B5, potasiu și mangan. Toți acești nutrienți pe care îi regăsești într-o cană cu cafea te ajută să te simți mai fericit.

Ai un risc redus de cancer de piele

Un studiu publicat în Journal of the National Cancer Institute a descoperit că adulții în vârstă care au băut mai mult de patru căni de cafea pe zi au avut un risc cu 20% mai mic de a dezvolta cancer de piele.

Cercetătorii cred că băutura neagră ajută la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului de piele datorită antioxidanților și fitochimicalelor pe care îi conține.

Este redus riscul diabetului zaharat de tip 2

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard School of Public Health, persoanele care beau mai mult cu o cană de cafea decât cantitatea obișnuită timp de patru ani au un risc cu 11% mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, comparativ cu persoanele care beau aceeași cantitate de cafea în mod normal. În plus, studiul a descoperit că persoanele care au scăzut consumul de cafea cu mai mult de o cană pe zi au crescut riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 cu 17%.

Sursa: eva.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md