21:35:16 01.06.2023
Stiri

BOICOT la adresa Maiei Sandu? Spicherul Greceanîi, MESAJ tranșant pentru prim-ministrul interimar Ciocoi – niciun fel de LOCKDOWN

Actualitate 15.03.2021 12:16 Vizualizări3936 Autor: Ziarul National
BOICOT la adresa Maiei Sandu? Spicherul Greceanîi, MESAJ tranșant pentru prim-ministrul interimar Ciocoi – niciun fel de LOCKDOWN


Spicherul Zinaida Greceanîi l-a chemat astăzi de urgență la Parlament pe prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și i-a transmis că nu este indicată instituirea unor restricții dure (lockdown), așa cum a recomandat președintele Maia Sandu după ședința de sâmbătă a Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Aureliu Ciocoi au discutat situația epidemiologică și economică din R. Moldova.

Citește și: Consiliul Suprem de Securitate recomandă instituirea STĂRII DE URGENȚĂ: „Prognozele sunt SUMBRE. Guvernul să elaboreze lista RESTRICȚIILOR în următoarele trei zile”

„Oficialii au făcut un schimb de opinii privind măsurile care se impun în situația critică creată atât în domeniul sanitar, cât și în cel economic și social. A fost discutată eventualitatea asumării și instituirii unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului și să atenueze impactul pandemiei asupra mediului de afaceri și economiei naționale în ansamblu, fără instituirea lockdown-ului”, se arată în comunicatul Legislativului.

Despre inoportunitatea lockdown-ului cerut de Maia Sandu s-a discutat astăzi și la sediul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, acolo unde Igor Dodon a prezidat o ședință cu participarea mai multor deputați socialiști, inclusiv a spicherului Zinaida Greceanîi. „Instituirea unui lockdown total cu blocarea tuturor activităților economice, închiderea piețelor și centrelor comerciale, ar conduce la consecințe și mai grave și este contraproductivă”, a menționat Dodon.

CITIȚI și LOCKDOWN-UL în R. Moldova este „IMINENT". Premierul Ciocoi confirmă infectările cu tulpina britanică a COVID-19

Recent, premierul interimar Aureliu Ciocoi avea altă părere. Acesta afirma, într-o emisiune televizată, că instituirea lockdown-ului este „iminent”, în condițiile în care în R. Moldova au fost confirmate infectări cu tulpina britanică a coronavirusului, una mult mai contagioasă, iar situația pandemică este una gravă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md