09:16:33 18.05.2024
Stiri

Procurorii au descins cu PERCHEZIȚII la sediul PSRM, în cadrul dosarui privind finanțarea ILEGALĂ a formațiunii

Actualitate 11.11.2022 12:17 Vizualizări2627 Autor: Ziarul National
Procurorii au descins cu PERCHEZIȚII la sediul PSRM, în cadrul dosarui privind finanțarea ILEGALĂ a formațiunii


Reprezentanții Procuraturii Anticorupție desfășoară în aceste clipe percheziții la sediul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), în cadrul dosarului privind finanțarea ilegală a formațiunii parlamentare. Conducerea PSRM consideră că ar fi vorba de „un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului Partidului Acțiune și Solidaritate, care urmărește intimidarea membrilor formațiunii”.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, perchezițiile au loc în cadrul investigării cauzei penale privind finanțarea ilegală a partidului condus anterior de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

În acest dosar, Igor Dodon are statut de învinuit și i se incriminează faptul că, urmărind promovarea intereselor lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din R. Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000 până la 1 000 000 de dolari. Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale PSRM, inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților formațiunii.

Suma menționată ar fi fost percepută de la Plahotniuc și Iaralov pentru a negocia, în calitatea sa de președinte al R. Moldova, cu factorii de decizie din Federația Rusă, condiții favorabile Partidului Democrat (PD) și personal lui Vladimir Plahotniuc privind crearea unei coaliții de guvernare PD - PSRM. Interesul acestei coaliții prevedea modul de distribuire a portofoliilor ministerelor în cadrul noului Guvern și a funcțiilor de conducere a instituțiilor publice, precum și eliberarea lui Plahotniuc de răspundere penală pe dosarele pendinte în privința acestuia, care se aflau în gestionarea organelor de drept din Federația Rusă.

Citește și: Socialista Zinaida Greceanîi, pusă sub ÎNVINUIRE în dosarul „kuliok”

În același dosar figurează și fosta președintă a PSRM, Zinaida Greceanîi.

De partea cealaltă, Partidul Socialiștilor din R. Moldova consideră că e vorba de un atac al guvernării asupra opoziției.

„Este îngrijorător faptul că această acțiune de răfuială cu oponenții, are loc în același timp cu vizita președintelui Parlamentului European, Roberta Matsola. Considerăm că spectacolul cu procurori de la sediul PSRM a fost pus în scenă pentru a mai atenua impactul dezvăluirilor privind implicarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco în fărădelegi și abuz de putere. Deja pentru toți este evident că regimul PAS, a capturat întregul sistem de drept, pe care îl folosește ca armă politică împotriva opoziției. Scopul lor este să se mențină la putere cu orice preț și să lichideze orice formă de rezistență sau opoziție în republică”, se arată într-o declarație remisă de PSRM.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md