21:38:22 24.06.2024
Stiri

Zinaida Greceanîi ar putea ajunge la PUȘCĂRIE în dosarul finanțării ilegale a PSRM. Socialista a fost citată la Procuratura Anticorupție

Actualitate 21.10.2022 20:17 Vizualizări6671 Autor: Ziarul National
Zinaida Greceanîi ar putea ajunge la PUȘCĂRIE în dosarul finanțării ilegale a PSRM. Socialista a fost citată la Procuratura Anticorupție


Fostul președinte al Parlamentului și ex-lider al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a fost audiată ieri la Procuratura Anticorupție, susțin sursele Deschide.MD.

Parlamentara ar fi fost vizată în dosarul penal pornit pe numele fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, acuzat de luare de mită și finanțare ilegală a partidului din partea unei organizații criminale.

Citește și: DOC, VIDEO // Șor prezintă DOVEZI că familia Greceanîi a participat la DEVALIZAREA Băncii de Economii a Moldovei: „Grecianîi a mințit”


Mai exact, Greceanîi ar urma să fie recunoscută în calitate de bănuit și asta pentru că fostul spicher deținea funcția de președinte al PSRM în 2019, când Dodon și Plahotniuc discutau subiectul privind finanțarea formațiunii din surse obscure.

Citește și: A început PROCESUL de judecată în dosarul „KULIOK”. Dodon riscă până la 15 ani de ÎNCHISOARE, după ce ar fi pretins lunar de la Plahotniuc între 600 000 și 1 000 000 de dolari SUA pentru finanțarea PSRM

Amintim că lui Igor Dodon i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000 până la 1 000 000 de dolari.

Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților formațiunii.

CITIȚI și PUFUȘOR PE BOTIȘOR // Greceanîi, BEM?

Suma menționată a fost percepută de la Plahotniuc și Iaralov pentru a negocia, în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova, cu factorii de decizie din Federația Rusă, condiții favorabile Partidului Democrat din Moldova (PDM) și personal lui Vladimir Plahotniuc privind crearea unei coaliții de guvernare PDM - PSRM. Interesul acestei coaliții prevedea modul de distribuire a portofoliilor ministerelor în cadrul noului Guvern și a funcțiilor de conducere a instituțiilor publice, precum și eliberarea lui Plahotniuc de răspundere penală pe dosarele pendinte în privința acestuia, care se aflau în gestionarea organelor de drept din Federația Rusă.

De menționat că în gestionarea Procuraturii Anticorupție rămân în investigare, la etapa de urmărire penală, alte trei episoade privind învinuirea lui Igor Dodon de săvârșire a infracțiunilor de îmbogățire ilicită, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale, dar și de trădare de Patrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md