18:01:35 21.02.2024
Stiri

Zinaida Greceanîi consideră că nu mai are niciun rost să fie în Parlamentul R. Moldova. Ce o nemulțumește pe fosta președintă a Legislativului, care organiza ședințe NOCTURNE în perioada alianței PSRM-Partidul „Șor”

Actualitate 26.05.2022 11:28 Vizualizări19936 Autor: Ziarul National
Zinaida Greceanîi consideră că nu mai are niciun rost să fie în Parlamentul R. Moldova. Ce o nemulțumește pe fosta președintă a Legislativului, care organiza ședințe NOCTURNE în perioada alianței PSRM-Partidul „Șor”


Fosta președintă a Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, este supărată că actuala guvernare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ar ignora toate inițiativele opoziției. Aceasta a declarat, după reținerea fostului ei șef, Igor Dodon, că nu mai vede niciun rost să se afle în acest Parlament, în condițiile în care rolul opoziției e ignorat.

„Nu contează din partea cui vin inițiativele. Dar trebuie să se atragă atenția și la inițiativele legislative ale opoziției. Aceste inițiative vin să îmbunătățească, să ajute statul în această situație. Puterea politică, Parlamentul, se schimbă o dată la patru ani. Lupta politică trebuie să fie în campania electorală. După campaniile electorale, noi, 101 de deputați, trebuie să găsim consens și să votăm acele inițiative necesare pentru dezvoltarea republicii. Dacă fiecare putere politică va promova doar legi în interesul unui partid, atunci noi dezvoltare în republică nu vom avea”, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, Greceanîi.

Citește și: VIDEO // Bugetul de STAT pentru 2021, aprobat în ședința NOCTURNĂ a Parlamentului din 16 decembrie, ar putea fi declarat NECONSTITUȚIONAL: „Totul s-a făcut rapid și cu încălcarea legii”

Sursa citată, care organiza ședințe nocturne ale Parlamentului în timpul alianței PSRM – Partidul „Șor” și ignora atunci, la rândul ei, opoziția, s-a plâns că majoritatea parlamentară respinge audierea diferitor demnitari de stat.

Citește și: O altă lege aprobată în ședința NOCTURNĂ a Parlamentului de pe 16 decembrie a fost SUSPENDATĂ. Curtea Constituțională a stopat SCUMPIREA medicamentelor

„Noi am solicitat audierea diferitor demnitari de stat, miniștri, vicepremieri… Am avut 36 de solicitări și doar una a fost acceptată - audierea guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei într-o chestiune micuță. Restul solicitărilor au fost respinse. Da, când ai majoritate parlamentară poți face ce vrei, dar trebuie să faci totul în interesul cetățenilor”, a adăugat socialista.

Fosta președintă a Parlamentului a adăugat că despre aceste lucruri au fost informați și partenerii de dezvoltare.

„Reprezentanții misiunilor diplomatice ne-au solicitat să le prezentăm inițiativele legislative care au fost respinse. Din 56 de inițiative doar una a fost acceptată. Este un lucru grav. Când este ignorat rolul opoziției, acest lucru nu mai poate continua. Noi ne adresăm către toți, ne-am adresat și guvernării, asemenea lucruri nu mai trebuie tolerate. Altfel, noi nu ne vedem rostul nostru în Parlament. Despre asta am informat toate ambasadele acreditate”, a conchis Greceanîi astăzi, după ce fracțiunea PSRM a părăsit ședința Parlamentului în ziua în care judecătorii decis vizavi de plasarea în arest preventiv a socialistului Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md