00:32:18 06.08.2020
 
Stiri

Șanse tot mai mici ca Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu să ajungă JUDECĂTORI la Curtea Constituțională: „Și asta este părerea MAJORITĂȚII în interiorul Blocului „ACUM””

Politică 06.08.2019 17:00 Vizualizări2253 Autor: Ziarul National
Șanse tot mai mici ca Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu să ajungă JUDECĂTORI la Curtea Constituțională: „Și asta este părerea MAJORITĂȚII în interiorul Blocului „ACUM””


Șansele ca secretarul de stat în Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, și ale fostului ministru al Justiției, Vladimir Grosu, de a ajunge judecători la Curtea Constituțională, deși au câștigat concursul organizat de Comisia juridică, numiri și imunități, sunt tot mai mici. Majoritatea deputaților Blocului „ACUM” ar fi împotriva acestor candidați, deoarece au activat în guvernările precedente.

Potrivit deputatului PPDA, Octavian Țîcu, socialiștii au înclinat balanța în favoare lor la concursurile pentru funcțiile de judecători la Curtea Constituțională și de director la CNA.

Citește și: DECIS // Parlamentul și-a desemnat cei doi candidaţi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. E vorba de un fost MINISTRU şi un ex-viceministru

„Problema este că tocmai în Comisia juridică, care a luat deciziile centrale pe aceste concursuri, sunt patru reprezentanți ai PSRM. Sunt patru membri care au înclinat decisiv balanța în favoarea oamenilor care lor le convin. Deci a oamenilor care au făcut prozelitism politic în favoarea PD și care s-au regăsit în toate actele de guvernare. Uitați-vă la Grosu și la Eșanu, care se regăsesc în toate guvernările. A avut nevoie Voronin de serviciile lor, deci Grosu și Eșanu, a avut nevoie Filat, au avut nevoie Plahotniuc, Gaburici... Deci sunt oameni care, din punctul meu de vedere, asta a fost problema”, a sus acesta într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: SURSE // „ACUM” și PSRM și-au dorit alți câștigători ai concursului pentru funcția de judecător al CCM, dar din cauza unor „greșeli de calcul” au ieșit învingători Eșanu și Grosu. Cine erau favoriții „ACUM” și PSRM

În opinia lui Țîcu, candidaturile celor doi, probabil, nu vor fi sprijinite și se va miza pe alți candidați. „Și asta este părerea majorității în interiorul blocului. Sigur că au fost și sunt și alte păreri, dar din start s-a făcut o greșeală în privința criteriilor de admitere. Guvernul a avut anumite criterii de admitere, anumite criterii de integritate, pentru că acest cuvânt într-o asemenea măsură a fost pervertit atât de bloc, cât și de restul, încât integritate devine ca și renumita frază a lui Marian Lupu despre principii și valori. Deci, Guvernul a exclus anumiți candidați. La CSM nu s-au respectat aceste criterii de integritate, la Parlament ele de asemenea, nu au fost respectate. Dar problema a degenerat și în faptul că chiar în interiorul ministerelor au fost acceptați oameni ,care au făcut campanie electorală și au fost oameni apropiați PD. Și mă refer la aceste două numiri pe care eu le cunosc și sunt contestatar. Este vorba de Dorin Purice la Interne și de Elena Belei la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Deci, aici este o chestiune în care, aparent, am convenit asupra unor lucruri în privința cooptării anumitor oameni, care au fost în vechiul regim și a dublelor standarde care există în raport cu unii sau alți oameni”, crede Țîcu.

Anterior și liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că „s-a făcut o nedreptate” atunci când fostul ministru al Justiției, Vladimir Grosu, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, au fost desemnați câștigătorii concursului organizat de Parlament pentru două funcții de judecători la Curtea Constituțională.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Alexei 06.08.2019 20:23

De-atîta că Năstase o vrea pe cretina și rahatul de Domnica Manole judecător la CC

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md