01:30:37 20.07.2024
Stiri

Prorusul Dodon este PEȚIT de PAS, dar deja a bătut palma cu „proeuropeanul” Ion Ceban. MAN și PSRM urmează să aprobe BUGETUL Chișinăului pentru 2024: „Discut personal cu Ceban”

Actualitate 08.02.2024 11:42 Vizualizări2782 Autor: Ziarul National
Prorusul Dodon este PEȚIT de PAS, dar deja a bătut palma cu „proeuropeanul” Ion Ceban. MAN și PSRM urmează să aprobe BUGETUL Chișinăului pentru 2024: „Discut personal cu Ceban”


Socialistul Igor Dodon și primarul capitalei Ion Ceban, care controlează împreună 26 de consilieri ai Consiliului Municipal Chișinău (CMC), au convenit să colaboreze și să aprobe împreună bugetul capitalei pentru 2024. Prorusul Dodon spune că cei șase consilieri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu vor face coaliție cu fracțiunea de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), compusă din 20 de persoane, dar va „colabora îndeaproape” cu Mișcarea Alternativă Națională (MAN). În același timp, liderul PAS, Igor Grosu, a menționat că formațiunea sa e deschisă să lucreze cu PSRM în Chișinău, la fel cum se întâmplă deja în mai multe raioane.

Deși este curtat de PAS și de MAN, Dodon îl preferă pe „trădătorul” Ion Ceban, care a părăsit PSRM-ul și și-a format propriul partid.

„Noi nu vom face coaliție cu PAS în Chișinău. Noi avem discuții cu Ceban. Eu personal am avut câteva întrevederi săptămâna curentă. Discutăm agenda din CMC. Cum răspundem noi solicitării președintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, de a face front comun: nu ne legăm cu partidul Maiei Sandu nici în Chișinău, dar nici în alte raioane. Niciun fel de coaliție. Da, noi avem întrebări față de primarul general, da noi am solicitat audieri publice… Domnul primar a acceptat ca în două săptămâni să vină cu cifre privind cheltuielile făcute. Primarul se războiește cu PAS, dar oamenii suferă. Noi vrem să ne clarificăm cine are dreptate”, a declarat miercuri seara Dodon, în cadrul unei emisiuni la N4.

Totodată, Dodon i-a transmis de la distanță lui Ceban că toate chestiunile privind administrarea capitalei trebuie să le discute personal cu el.

„În Chișinău, socialiștii discută, eu personal discut cu Ion Ceban. Eu mă întâlnesc cu cei șase consilieri socialiști înainte de ședințele din CMC. Eu personal fac ședințele cu ei. Trecem cu stiloul peste toate subiectele de pe ordinea de zi și stabilim cum să voteze. La această etapă, coaliție oficială cu MAN nu va fi din considerente ideologice și politice. Dar avem discuții privind agenda, bugetul Chișinăului. Apropo, Chișinăul este printre puținele autorități publice locale care nu are aprobat bugetul pentru 2024. Lucrurile nu pot continua așa. Trebuie să discutăm parametri bugetului și să-l aprobăm. Pe subiectul acesta discutăm. Cu PAS nu am discuții și nu voi avea, dar cu Ceban am discuții”, a spus Dodon.

Tot miercuri seara, liderul PAS, Igor Grosu, a menționat că este deschis să formeze o coaliție și în CMC cu socialiștii. „Noi avem experiență de colaborare și cu acest partid la nivel local. Cunoaște toată lumea, sunt vreo 6 - 7 raioane unde la nivel local am reușit să găsim limbă comună. Și eu sunt deschis, noi suntem deschiși să luăm în considerare o astfel de colaborare la nivel de municipiu”, a declarat Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la Exclusiv Tv.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md