10:54:12 26.02.2024
Stiri

RUGĂMINTEA sindicaliștilor din ramura bancară către Streleț, Timofti și Candu

Economie 04.08.2015 15:42 Vizualizări2266 Autor: Galina Munteanu
RUGĂMINTEA sindicaliștilor din ramura bancară către Streleț, Timofti și Candu


Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor Instituţiilor Bancare şi de Asigurări din R. Moldova (SIBA) cere conducerii statului, în calitate de garant al respectării drepturilor constituţionale la muncă ale cetăţenilor, să întreprindă măsurile necesare pentru menţinerea colectivelor de muncă ale Băncii de Economii, BC „Banca Socială” și BC „Unibank”.

Într-o declarație a Federației, sindicaliștii se arată profund îngrijorați de situația celor peste trei mii de salariaţii ai celor trei bănci și regretă „atitudinea de nepăsare faţă de specialiştii performanţi, cu un profesionalism şi devotament înalt, care vor rămâne neîncadraţi în câmpul muncii”, în urmă lichidării băncilor în care activează.

„Salariații și membrii familiei lor, care împreună însumează circa zece mii de cetăţeni ai acestei ţări, vor rămâne fără surse de existenţă pe fundalul majorării tarifelor la energia electrică, gazele naturale şi scumpirilor în lanţ”, se arată în declarație.

În cazul în care nu li se va da curs solicitării, sindicaliștii susțin că vor întreprinde toate acțiunile prevăzute de legislație pentru a apăra salariații.

Comitetul pentru Stabilitate Financiară se va convoca miercuri în ședință pentru a discuta soarta celor trei bănci devalizate – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Premierul Valeriu Streleț a declarat că a solicitat mai multe răspunsuri de la instituțiile responsabile în ce privește „cea mai sensibilă problemă” a R. Moldova, arătată de Fondul Monetar Internațional (FMI), care se referă la sectorul bancar.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md