01:33:34 20.07.2024
Stiri

RUGĂMINTEA sindicaliștilor din ramura bancară către Streleț, Timofti și Candu

Economie 04.08.2015 15:42 Vizualizări2339 Autor: Galina Munteanu
RUGĂMINTEA sindicaliștilor din ramura bancară către Streleț, Timofti și Candu


Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor Instituţiilor Bancare şi de Asigurări din R. Moldova (SIBA) cere conducerii statului, în calitate de garant al respectării drepturilor constituţionale la muncă ale cetăţenilor, să întreprindă măsurile necesare pentru menţinerea colectivelor de muncă ale Băncii de Economii, BC „Banca Socială” și BC „Unibank”.

Într-o declarație a Federației, sindicaliștii se arată profund îngrijorați de situația celor peste trei mii de salariaţii ai celor trei bănci și regretă „atitudinea de nepăsare faţă de specialiştii performanţi, cu un profesionalism şi devotament înalt, care vor rămâne neîncadraţi în câmpul muncii”, în urmă lichidării băncilor în care activează.

„Salariații și membrii familiei lor, care împreună însumează circa zece mii de cetăţeni ai acestei ţări, vor rămâne fără surse de existenţă pe fundalul majorării tarifelor la energia electrică, gazele naturale şi scumpirilor în lanţ”, se arată în declarație.

În cazul în care nu li se va da curs solicitării, sindicaliștii susțin că vor întreprinde toate acțiunile prevăzute de legislație pentru a apăra salariații.

Comitetul pentru Stabilitate Financiară se va convoca miercuri în ședință pentru a discuta soarta celor trei bănci devalizate – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Premierul Valeriu Streleț a declarat că a solicitat mai multe răspunsuri de la instituțiile responsabile în ce privește „cea mai sensibilă problemă” a R. Moldova, arătată de Fondul Monetar Internațional (FMI), care se referă la sectorul bancar.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md