08:40:08 26.02.2024
Stiri

Sindicatele din Moldova vor organiza o serie de acțiuni cu prilejul Zilei Mondiale pentru Muncă Decentă

Social 03.10.2015 16:42 Vizualizări2209 Autor: Daniela Hadei
Sindicatele din Moldova vor organiza o serie de acțiuni cu prilejul Zilei Mondiale pentru Muncă Decentă


Manifestări // Cu prilejul marcării, la 7 octombrie, a Zilei Mondiale pentru Muncă Decentă, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) organizează o serie de acțiuni de informare și sensibilizare a populației

Pe 7 octombrie, la Institutul Muncii din Chișinău va avea loc masa rotundă cu genericul „Stop îmbogățirii prin exploatarea salariaților”, cu participarea partenerilor sociali, în cadrul căreia vor fi discutate o serie de subiecte social-economice.

În perioada 8-10 octombrie, Consiliul de Tineret din cadrul CNSM va desfășura o amplă acțiune de informare a populației în regiunea de nord a R. Moldova, mai exact în raioanele Drochia, Edineț, Ocnița, Râșcani și mun. Bălți.

Totodată, „Munca decentă” va fi subiect de dezbateri în cadrul mai multor emisiuni TV și radio, precum și în alte mijloace de informare în masă din țară.

La nivel mondial, această zi constituie un prilej de mobilizare a forţelor publice-sociale, când sindicatele din toată lumea revendică asigurarea remunerării decente şi echitabile a muncii, locuri calitative de muncă, protecţie socială sigură, respectarea drepturilor şi libertăţilor angajaţilor.

Ziua Mondială a Muncii Decente, instituită la iniţiativa Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), este marcată anual de mișcarea sindicală din întreaga lume. Manifestările se desfăşoară concomitent în peste 130 de ţări, la care participă sute de mii de oameni.

ITUC este cea mai mare asociaţie sindicală mondială, din care fac parte 301 organizaţii sindicale, care reprezintă 176 de milioane de muncitori din 155 de ţări ale lumii.

Din februarie 2010, CNSM a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

Mai multe detalii despre activitățile care vor fi organizate la nivel internațional, dedicate Zilei Mondiale a Muncii Decente, puteți găsi pe pagina web http://2015.wddw.org/.

Departamentul Informațional al CNSM


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md