09:19:53 26.02.2024
Stiri

Sindicaliștii cer Guvernului să indexeze salariile și pensiile. Cum își motivează solicitarea?

Economie 27.08.2015 09:06 Vizualizări2028 Autor: Stela Mihailovici
Sindicaliștii cer Guvernului să indexeze salariile și pensiile. Cum își motivează solicitarea?


Confederaţia Naţională a Sindicatelor (CNSM) cere Guvernului să ia atitudine și să întreprindă măsurile necesare pentru ca fiecare cetățean al R. Moldova să aibă un nivel de trai decent. Un prim pas pentru îmbunătățirea situației ar fi indexarea salariilor, pensiilor şi indemnizaţiilor sociale cu cel puțin opt la sută, propun sindicaliștii.

Vicepreședintele CNSM, Mihai Hâncu i-a trimis o scrisoare premierului Valeriu Streleț în care motivează necesitatea indexării plăților sociale. Acesta explică că s-au au majorat tarifele la energia electrică și gaze naturale și a crescut esențial rata inflației.

„Drept motive de indexare a veniturilor bănești servește creșterea ratei inflației,care deja a depășit în luna iulie curent cu 3,6 la sută pe cea prevezută în lege. Indicele creșterii prețurilor și tarifelor la mărfurile de consum și servicii constituie 8,6 la sută”, se spune în scrisoare.

Anterior, sindicalișii au cerut autorităților centrale să identifice posibilități pentru achitarea unor compensații pentru energia electrică și gaz tuturor familiilor cu venituri mici.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md