07:42:40 24.09.2018
 
Stiri

Pavel Filip despre PROTESTUL cadrelor didactice: „Sunt gata să schimb SALARIUL de premier pe salariul unui lider sindical”

Social 06.04.2017 09:15 Vizualizări2892 Autor: Ziarul National
Pavel Filip despre PROTESTUL cadrelor didactice: „Sunt gata să schimb SALARIUL de premier pe salariul unui lider sindical”

Premierul Pavel Filip susține că, deocamdată, Guvernul nu-și permite să majoreze salariile cadrelor didactice cu 50%, așa cum au solicitat ieri profesorii adunați de sindicatele din Educație în fața Executivului. Totodată, prim-ministrul a criticat dur organizatorii acestui protest și a spus că e gata să schimbe salariul său cu al unui lider de sindicat din R. Moldova.

Pavel Filip a precizat că respectă dreptul profesorilor de a cere majorarea salariului, dar în același timp vrea ca împreună cu sindicatele să fie găsite soluții pentru a efectua aceste creșteri de salarii.

„În urma negocierilor, am obținut un rezultat intermediar și am convenit să majorăm cu 10% salariile pentru cadrele non-didactice din sistemul educaţiei și personalul auxiliar. Pentru moment aceasta este capacitatea financiară a R. Moldova. Nu știu din ce cauză sindicatele au luat decizia să protesteze fără a ne preîntâmpina”, a declarat Filip.

În același context, premierul le atrage atenția celor care au scos oamenii în stradă să fie mai rezonabili în formularea revendicărilor. „Vreau să le spun liderilor sindicaliști că și eu astăzi sunt gata să schimb salariul de premier pe salariul unui lider sindical. Toți merită salarii decente și cei din domeniul medicinii, şi cei din domeniul culturii, şi cei din sectorul bugetar”, a subliniat șeful Executivului.

Pavel Filip i-a îndemnat liderii sindicali din Educație, unul dintre care este un fost deputat democrat, Dumitru Ivanov, să devină mai flexibili și să contribuie prin dialog la identificarea și altor resurse financiare care pot fi orientate spre majorarea salariilor profesorilor.

„Cu forță și șantaj nu se va obține nimic. Protestele sunt o formă de a atrage atenţia asupra unei probleme, majorarea salariilor în domeniul educaţiei este însă deja în vizorul Guvernului. Apelul meu este unul la realism, la depolitizarea revendicărilor profesorilor și la corectitudine din partea liderilor de sindicate”, a conchis prim-ministrul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Realist 06.04.2017 10:56

Domn' premier, mariti si la profesori salariile, macar cu 20%, asa cum ati facut la medici si asistenti sociali. Merita si ei ceva mai mult

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md