03:49:49 21.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Trandafiri de Crăciun

Social 19.12.2015 16:30 Vizualizări2376
Rețeta Tamarei Șchiopu // Trandafiri de Crăciun

Aceste copturi pot fi de post, dacă doriți să respectați Postul Crăciunului în perioada colindelor și sărbătorilor între prieteni. Pentru aceasta folosiți aluat foietaj fără drojdie și fără unt (citiți ingredientele de pe ambalaj).

Ingrediente

  • 350 de grame de dulceață de trandafir
  • două mere verzi, curățate și tăiate cubulețe mărunte
  • două mandarine curățate și tăiate cubulețe
  • 100 de grame de miez de nucă fărâmițat, dar nu foarte mărunt
  • 2-3 linguri de coniac sau lichior (opțional)
  • două foi de aluat foietaj fără drojdie
  • Metoda de preparare

    1. Amestecăm toate ingredientele într-un bol adânc.

    2. Întindem aluatul pe un fundișor, peste care se pune jumătate din amestecul de fructe, într-un strat uniform.

    3. Facem o ruladă, pe lungimea foii de aluat și lipim bine marginea, folosind un pic de apă.

    4. Presărăm rulada cu un pic de făină și o tăiem în felii de 1,5-2 cm grosime (10-12 bucăți) cu un cuțit zimțat înmuiat în apă rece.

    5. Aranjăm fiecare felie pe o tavă cu pergament de copt, cu fața tăiată în sus.

    Turtim ușor, să-i dăm forma de trandafir.

    6. Punem tava la copt pentru 15-20 de minute, după care trecem trandafirașii pe o rețea metalică să se răcească și presărăm abundent cu zahăr pudră, pentru a crea efectul de zăpadă.

    7. Repetăm pașii 2-6 și cu a doua foaie de aluat.

    Copturile le servim reci.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri
    20.07.2025 08:23 619 Horoscopul zilei 20.07.2025
    19.07.2025 08:43 781 Horoscopul zilei 19.07.2025

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte