23:03:02 25.04.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Compot din fructe uscate

Social 16.04.2016 16:13 Vizualizări3053 Autor: Tamara Șchiopu
Rețeta Tamarei Șchiopu // Compot din fructe uscate


Astăzi vă propun o rețetă de un desert de post, care vă va oferi atât vitamine, cât și carbohidrați, și fibre vegetale.

Dacă nu ţineţi post, serviţi acest compot aromat cu smântână sau cu frişcă proaspătă.

Ingrediente pentru 5 persoane

  • 350 de grame de fructe uscate (mere, zarzări, pere, prune, cireşe, stafide, fructe tropicale etc.)
  • șase cuişoare
  • un bastonaş de scorţişoară
  • 225 ml de suc de mere
  • 225 ml de apă
  • Mod de preparare

      1.Puneți toate ingredientele într-o cratiţă şi lăsați-le să se umfle timp de o oră.

      2.Cratiţa cu fructe o puneți la foc, o aduceți la fierbere și o lăsați să fiarbă încet-încet timp de 15 minute.

      3.Lăsați desertul să se răcească, apoi puneți-l la frigider până la răcire completă.

      4.Înainte de a fi servit, scoateți bastonaşul de scorţişoară şi cuişoarele, iar fructele aranjați-le în boluri pentru desert sau în pahare cu picioruş.

      5.Desertul va fi destul de dulce, de aceea poate fi servit cu iaurt de post, dacă aveţi.



    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

    20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

    19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md